Bir iki yıl içerisinde çocuksuz aile kalmayacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-17-2011 (23:30)   Son Mesaj: 01-17-2011 (23:30)    Cevap: 0    Gösterim: 588  

    01-17-2011

    Bir iki yıl içerisinde çocuksuz aile kalmayacak

    Bir iki yıl içerisinde çocuksuz aile kalmayacak
    Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Selman Laçinçocuk sahibi olmak isteyen ailelere müjdeli bir haber verdi. Laçin, "Kök hücre çalışmaları bir iki yıl içerisinde tamamlandığında artık çocuksuz aile kalmayacak” dedi.Laçin, kariyer peşinde koşan bayanların çocuk için erteleme yapmasının doğru olmadığını ve 35 yaşından sonra doğurganlık oranının daha düşük olduğunu ifade etti.

    Kanal 7 televizyonunda sunuculuğunu Nur Viral ve Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. Gökhan Özçınar"ın yaptığı Bizim Doktorlar"a konuk olan Laçin tüp bebek sahibi olmak isteyen ailelerde mutlaka yumurta ve sperm olması gerektiğini vurguladı. Yumurta ve spermsiz hiçbir şekilde tüp bebek yapılamayacağını ifade eden Laçin, "Kök hücre çalışmaları bir ya da iki yıl içerisinde tamamlanacak. Bu gelişme sağlandığında artık çocuk sahibi olmak çok kolay olacak" dedi.

    KARİYER SAHİBİ OLMAK İSTEYEN BAYANLAR ANNE OLAMAYABİLİR

    35 yaşından sonra doğurganlık oranının azaldığını, kariyer peşinde koşan bayanların acele etmesi gerektiğini vurgulayan Laçin, "Çocuk sahibi olmak isteyen bayanlar acele etmelidir. 35 yaşından sonra bayanlarda doğurganlık oranları düşüyor, buda hamile kalma oranını azaltıyor" dedi.

    EMBRİYO DONDURULMASI ZORUNLU OLMADIKÇA ÖNERMİYORUZ

    Sperm ve yumurtalığın dondurulmadığını, sadece embriyonun dondurulduğunu belirten Laçin, "Çiftler daha sonra çocuk sahibi olmak için bu uygulamayı yaptırabiliyor. Bunu da aslında çok fazla zorunlu olmadıkça önermiyoruz" dedi.

    Hafta içi her sabah Kanal 7"de ekrana gelen Bizim Doktorlar programı uzman doktorlarla merak edilen konularda aydınlatıcı bilgiler veriyor. Haber





    Bir iki yıl içerisinde çocuksuz aile kalmayacak Yorumları