Görünmez diş telleriyle çapraşık dişler artık sorun değil   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-16-2011 (12:31)   Son Mesaj: 01-16-2011 (12:31)    Cevap: 0    Gösterim: 623  

    01-16-2011

    Görünmez diş telleriyle çapraşık dişler artık sorun değil

    Görünmez diş telleriyle çapraşık dişler artık sorun değil
    Ağız ve diş sağlığı konusunda her gün gelişen teknikler sayesinde diş yapınızdaki çapraşık dişlerin tedavisi mümkün oluyor. Özellikle çocukluk döneminden başlayan ve geç kalınmış diş bozukluklarında uygulanan ortodonti tedavileri ile diş kusurları sorun olmaktan çıkıyor. Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu özellikle estetik açıdan yetişkin ve genç hastalarda uygulanan "Incognito" ortodonti tedavisi hakkında bilgiler verdi.

    Incognito Lingual Tedavi

    Yetişkinlerde ve gençlerde çapraşık dişlerin ortodonti tedavi sürecinde kullanılır. Incognito günümüzde dünyada en yaygın şekilde kullanılan lingual tedavi sistemidir. Yüksek teknolojiye sahip bir apareydir.

    Dişlerimizin arka yüzeylerinin fizyolojik yapısından kaynaklanan bir takım girinti çıkıntılardan dolayı hem klinikte indirekt uygulamayı hem de laboratuar aşamalarını gerektirir. Özellikle estetik görünüm açısından kaygı taşıyan tüm hastalarda kullanılabilir. Bu sistem braketlerin dişlerin ön yüzeyi yerine, arka yüzeyine yapıştırılması suretiyle onların tamamen görünmez olmasını sağlayan bir tekniktir.

    Diş yüzeyinde görünmez olması sebebi ile temizlenmesi kolaydır.
    Hastanın daha rahat kullanması açısından tasarlanmıştır. Estetik olarak kaygı oluşturmadığı için hastalar için uygundur. Kullanılan hem teller hem de braketler her hastaya ayrı olarak hazırlandığı için bilgisayarlı dizayn teknikleri ile üretilirler.

    Kullanımda ilk zamanlarda ne gibi sıkıntılar yaşanır…

    İlk zamanlarda dile yakın bir bölgede yerleştirilmesi sebebiyle dil apreye alışıncaya kadar bazı sıkıntılar yaşanabilir. Konuşma zorlukları çekilebilir. Dilde ilk zamanlar kızarıklar, ara ara ağrılar olabilir. Dillin apreye alışmasından sonra bu sorunlar ortadan kalkar.

    Bu dönemde nelere dikkat edilmelidir?

    Öncelikle sert gıdalar tüketilmeli ön dişlerle ısırma ve baskı oluşturabilecek çiğneme işlemleri uygulanmalıdır. Yumuşak gıdalar tüketilmelidir. Besinler küçük parçalara ayrılmalıdır. Ağız hijyeni iyi sağlanmalı diş fırçalama işleme sıkı sık tekrarlanmalıdır.





    Görünmez diş telleriyle çapraşık dişler artık sorun değil Yorumları