Sağlık Karnesi Yok Oluyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-08-2008 (11:53)   Son Mesaj: 05-27-2008 (12:50)    Cevap: 1    Gösterim: 817  

    05-08-2008

    Sağlık Karnesi Yok Oluyor

    Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürü Tahsin Halci, hastaların beklediği müjdeyi verdi.

    T.C. Emekli Sandığı ile Bağ-Kur tarafından yürütülen sağlık yardımına ilişkin işlemler kısa bir süre öncesinde Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında kurulan tek bir çatı altında toplandı.



    Bu birleşme sağlık işlemlerinde; memnuniyet düzeyinin arttırılmasını, bürokratik işlemlerin azaltılmasını, işgücü ve zamandan tasarruf yapılmasını sağlayacak. Bu amaçla sağlık yardımına ilişkin olarak sosyal güvencesi olan kişilere verilen sağlık karnelerinin verilmesine ve vize yapılmasına bugün itibariyle son veriliyor.



    Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürü Tahsin Halci, “İşgücü ve zamandan tasarruf sağlamak amacıyla T.C. Emekli Sandığı ile Bağ-Kur tarafından yürütülen saplık işlerinin memnuniyet düzeyinin arttırılması amacıyla sağlık karnelerinin verilmesi ve vize işlemlerine bugün itibariyle son verildi.



    T.C. Emekli Sandığı emekli, malul aylığı bağlananlar ile Bağ-Kur yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı alanlar müracaat etmeden doğrudan, diğer gruplar ise müracaata bağlı olarak hak sahiplerine verilecektir. Sistemde aktivasyonu sağlananlar, sağlık kurum ve kuruluşlarına T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı veya pasaport gibi soğuk damgalı olan belgelerinden birini ibraz ederek müracaat edeceklerdir. Sağlık kurum ve kuruluşları da T.C. kimlik numarası üzerinden kişinin sağlık yarımına müstahaklığını sorgulayarak, sistemden provizyon aldıktan sonra muayene ve tedavileri gerçekleştirilecek” dedi.




    Sağlık Karnesi Yok Oluyor Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  05-27-2008, 12:50


    sisteme girdi zaten
    Daha iyi oldu şükürler olsun
    Birsürü prosedür var uğraşmak gerçekten zor ve sadece vakit kaybı
    yavaş yavaş herşey yerine oturacak gibi...
    özlem_34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) özlem_34