Kadın plastik cerrahlar daha çok tercih ediliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-15-2011 (13:29)   Son Mesaj: 01-15-2011 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 497  

    01-15-2011

    Kadın plastik cerrahlar daha çok tercih ediliyor

    Kadın plastik cerrahlar daha çok tercih ediliyor
    ABD'deki Mayo Clinic Plastik Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Craig Johnson, dünyanın her yerinde kadın plastik cerrahların erkek cerrahlara göre daha çok tercih edildiğini söyledi.Johnson, Selçuk Üniversitesi ve Mayo Clinik işbirliğiyle düzenlenen eğitimlere katılmak için geldiği Konya'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç doktorların teşvik edilmesi için eğitimler yaptıklarını ve cerrahları yönlendirdiklerini söyledi.

    Eğitimlerle bilgi aktarımı ve deneysel çalışmaları artırmayı amaçladıklarını ifade eden Johnson, ''Konya'dan asistan arkadaşlarımız Mayo Clinik'e geliyor ve orada çalışmalarını yürütüyorlar. Böylece ikili ilişkilerimiz daha da gelişiyor ve iyi seviyelere geliyor'' dedi.

    -''TÜRK PLASTİK CERRAHİSİ ÇOK İYİ DÜZEYDE''-

    Türkiye'de plastik cerrahinin çok iyi düzeyde olduğunu dile getiren Johnson, Türk plastik cerrahların dünyada ses getiren önemli çalışmalara imza attıklarını bildirdi.

    Türkiye'deki çalışmaları yakından takip ettiğini anlatan Johnson, şunları kaydetti:

    ''Türkiye'deki tüm gelişmeleri özellikle el replantasyonu çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Türkiye plastik cerrahide, estetik cerrahide ve onarım cerrahisinde oldukça iyi seviyelerde. Burada yapılan çalışmalar dünyada ses getiriyor.''

    -PLASTİK CERRAHİDE KADIN CERRAHLAR DAHA ÇOK TUTULUYOR-

    Türk ve Amerikan plastik cerrahi sistemleri arasında bilgi paylaşımı ve deneysel çalışmaların yapıldığını vurgulayan Johnson, plastik cerrahide özellikle kadın cerrahların erkek cerrahlara göre daha çok tercih edildiğini söyledi.

    Özellikle meme kanseri sonucu göğsü alınacak hastaların ikna edilmesinde kadın cerrahların daha etkili olduğunu dile getiren Johnson, kadınların olaya bakışlarının çok farklı olduğunu, kadınların daha hassas düşündüklerini vurguladı.

    Kadın cerrahların erkeklere göre daha çok duygularını kullandıklarını ve özellikle göğsü alınacak olan hastaları ikna konusunda çok etkili olduklarını anlatan Johnson, şöyle devam etti:

    ''Çoğu hastalar kadın plastik cerrahları tercih ediyorlar. Hassas olan hastalar özellikle bayan doktora yöneliyorlar. Sadece Türkiye'de ya da başka bir yerde değil, dünyanın heryerinde kadın cerrah daha çok tercih ediliyor. Bu nedenle kadınların plastik cerrahisine teşvik edilmesi gerekiyor. Öğrencilerimize bu konularda eğitimler vererek ve örnekler göstererek teşvik etmeye çalışıyoruz'' dedi.





    Kadın plastik cerrahlar daha çok tercih ediliyor Yorumları