Görme engellilere öncelik tanınacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-14-2011 (14:30)   Son Mesaj: 01-14-2011 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 622  

    01-14-2011

    Görme engellilere öncelik tanınacak

    Görme engellilere öncelik tanınacak
    Bursa Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, sağlık kurumlarında görme engelli vatandaşlara öncelik tanınması ile ilgili somut adımlar atılacaklarını söyledi.Dr. Akan, Bursa Engelliler Birliği Derneği Başkanı Ünal Şıpkan ile birlikte Altı Nokta Körler Derneği Bursa Şubesi"ni ziyaret etti.

    Görme engellilerin sorunlarını hakkında Altı Nokta Körler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Yılmaz'dan bilgi alan Dr. Özcan Akan, sağlık kurumlarında görme engelli vatandaşlara öncelik tanınması ile ilgili somut adımlar atılacağı sözünü verdi.

    Dr. Akan, görme engellilerin sağlık taramasından geçirilerek, özellikle diş, göz taramalarının yapılması ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilmesiyle ilgili çalışma yapacaklarını ifade etti.

    Görme engelli vatandaşların sevk ve rapor işlemlerinde de kolaylık gösterileceğini vurgulayan Dr. Özcan Akan, Bursa Sağlık Müdürlüğü İletişim Merkezi tarafından hazırlanan sesli kitapları, Dernek Başkanı Yakup Yılmaz"a sundu.

    Akan, sesli kitap çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini, özellikle sağlıkla ilgili konulardaki dokümanlara ağırlık verileceğini sözlerine ekledi.





    Görme engellilere öncelik tanınacak Yorumları