Damar ameliyatı artık 3 dakikada yapılıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-08-2011 (15:31)   Son Mesaj: 01-08-2011 (15:31)    Cevap: 0    Gösterim: 469  

    01-08-2011

    Damar ameliyatı artık 3 dakikada yapılıyor

    Damar ameliyatı artık 3 dakikada yapılıyor
    Kalp damar hastalıkları uzmanı Dr. Alaaddin Pekedis, 1970’li yıllarda 16 saat süren damar ameliyatlarının artık 2,5-3 dakika sürdüğünü belirterek, “Hasta olunca korkmanıza gerek yok'' dedi.Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) üyesi işadamları, Park Zirve Tesisleri"nde Remax Ak Gayrimenkul Danışmanlığı ve Çiftehan Termal Kaplıcaları sponsorluğunda, beden sağlığı ve kalp damar hastalıkları hakkında uzman doktorlar tarafından bilgilendirildi.

    AGİD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özdoğru, 2011"de yapılması planlanan programlar hakkında bilgi verdi. Özdoğru, "Başarılı Girişimciler Deneyimlerini Paylaşıyor toplantılarının ilkinde Şubat ayında Kığılı Tekstil"in Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kığılı"yı ağırlayacağız. Salı günü yeni binamızda Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veysel Parlak"ı konuk edeceğiz. İhracat imkanlarını artırmak için dış ticaret zirveleri devam edecek. Tekstil konusunda dış ticaret zirvesi Adanamızda yapılacaktır. Yurtdışı gezilerimiz olacak. Şubat ayında Sırbistan, ABD, Lübnan ve Çin"e ziyaretler yapacağız." dedi.

    Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Alaaddin Pekedis de sunumunda yaptığı kalp ve damar ameliyatı görüntülerine yer verdi.

    Dinleyicilerin dikkatle izlediği sunumda Uzm. Dr. Pekedis, "Hastalanmamak için tedbirlerimizi aldık ama yine de hastalandık. Korkmamıza ve endişe etmemize gerek yok. Bugün teknolojik gelişmeler bu rahatsızlıkları çok büyük başarıyla tedavi etmemize yardımcı oluyor. Beş yıl kadar önce yaşadığım bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Çok yoğun çalıştığımız günlerde bir hastam ısrarla benimle görüşmek istedi. Hastam şiddetle "Doktor bey, siz ne yapmışsınız? Beni açıp kapatmışsınız" dedi. Bunu nereden anladınız diye sorduğumda komşusunun da aynı ameliyatı sekiz saatte olduğunu söyleyip, kendi ameliyatının, neden bir saatte bitirildiğinden yakınmıştı. Şimdi teknolojik gelişmeler sayesinde kalbi durdurmadan tamamen kansız olarak çok kısa sürede kalp ve damar ameliyatları yapabiliyoruz." diye konuştu.

    STRES VÜCUDUN SAVUNMA SİSTEMİNİ HAREKETE GEÇİRİYOR

    Çiftehan Termal Kaplıcaları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah İnan da, Millattan Önce"den bugüne kadar Çukurova Bölgesi"nde devam eden kaplıca suyununun şifa dağıttını söyledi. İnan, "Önceleri çok eski yöntemlerle kaplıca suyundan faydalanılıyordu. Biz şimdi modern tesislerde hizmet veriyoruz." şeklinde konuştu.

    Ortadoğu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağdaş Akgüllü ise, kalp damar hastalıkları risk faktörleri hakkında bilgiler verdi. Yaş, cinsiyet ve aile öyküsünün değiştirilemeyen risk faktörleri arasında olduğunun altını çizen Uzm. Dr. Akgüllü, "Sigara, sağlıksız diyet ve sedanter yaşam davranışsal risk faktörleri arasındadır. Bu davranışlara dikkat etmezsek hipertansiyon, yüksek kolesterol, diyabet ve obeziteye yakalanma riskimiz artar. Bunun sonucunda koroner kalp hastalıkları, vasküler hastalıklar, inme ve kanser gibi hastalıklar ortaya çıkar." dedi.

    İş ortamında sıkça karşımıza çıkan strese maruz kalındığında vücudun savunma sisteminin harekete geçtiğinin altını çizen Uzm. Dr. Akgüllü, "Streste kalp atımı hızı artar, sindirim durur, kan basınca artar, nefes alma sık ve yüzeysel olur, uyku ve yeme düzeni bozulur ve sabırsız biri haline geliriz. Birleşmiş Milletler"in 1992 raporuna göre iş stresi 20. Yüzyıl hastalığı olarak açıklanmıştır. İşyerinde stresi azaltmak için altından kalkamayacağınız işleri üstlenmeyin. Hedefleri belirleyip ve plan yapın. Kısa süreli sık molalar verin. Ayrıca kalp krizi riski sigara içenlerde 2.5 kat artmakta. Pasif sigara içimi bile kriz riskini artırır. Haftada en az 5 kez de yarım saat egzersiz yaparak vücut sağlığınızı koruyabilirsiniz." diye konuştu.

    GÜNLÜK EGZERSİZ VE DİYET ŞART

    Daha sonra Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Bayram Bayşin de kaplıcaların tedavide yeri nedir, Türkiye"de nerede ve bölgemizde ne durumda olduğu konusunda bilgiler verdi. Uzm. Dr. Bayşin, "Zaman ilerledikçe yaşlanıyoruz. Türkiye"de ortalama yaşam süresi 75 yıldır. Bu bir çok sağlık sorunu beraberinde getirmiştir. Kalp rahatsızlığı ile kas ve iskelet sisteminde oluşan rahatsızlıklar bunların başında gelir. 50 yaşlarından sonra vücut kas kütlesi yüzdesi yıllarla birlikte artar. Kaslar önceki mukavametini kaybeder. Günlük egzersiz ve diyetlerle bu kayıp en aza indirilebilir. Bölgemizde, beslenme alışkanlığımız sonucu bazı mide ve sindirim rahatsızlığı fazla görülmekte. Kaplıcalar bu noktada oldukça fayda sağlar. Yılda en az 15 günlük kaplıca tedavisi almakta çok büyük yarar vardır." dedi.

    Daha sonra sponsor firmalar ve katılımcılara günün anısına, Çetinkaya Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çetinkaya ve AGİD eski Başkanı Tahir Acaroğlu ile AGİD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Taşkıran tarafından hediyeler sunuldu.





    Damar ameliyatı artık 3 dakikada yapılıyor Yorumları