Yeşilay'ın içki haritası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-07-2011 (14:31)   Son Mesaj: 01-07-2011 (14:31)    Cevap: 0    Gösterim: 615  

    01-07-2011

    Yeşilay'ın içki haritası

    Yeşilay'ın içki haritası
    Türkiye'nin içki-sigara haritasını çıkaracaklarını açıklayan Yeşilay Başkanı, 'Amacımız az içki ve sigara tüketilen il ve ilçeleri teşvik ' dedi.Muharrem Balcı"nın başkan seçilmesinin ardından "yenilenme" dönemine giren Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Türkiye"yi içki ve sigara tüketimine göre haritalayacak. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu"nun verilerini kullanarak haritayı hazırlayacaklarını söyleyen Muharrem Balcı, amaçlarının içki ve sigara satışının çok olduğu yerleri refüze etmek değil, en az içki ve sigara tüketilen şehir, ilçe, köy hatta semtleri "teşvik etmek" olduğunu söyledi.

    Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Balcı, önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ı ziyaret etti. Görüşmeye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı. Ziyaret sonrası, Balcı"nın Radikal"e aktardığı bilgilere göre, Balcı Başbakan"a, Türkiye"nin bağımlılık haritasını çıkardıklarını belirterek, çalışma sonunda Türkiye"de Yeşilay illeri, ilçeleri, köyleri ve mahalleri ilan edeceklerini söyledi. Projenin yerel yöneticilerle birlikte hayata geçirileceğini anlattı. Projeyi beğenen Başbakan Erdoğan ise Balcı"ya, "İnsanların bağımlılıkla mücadelede bir arada olması lazım. Yeşilay daha aktif, canlı olmalı. Gençliğimizde gördüğümüz Yeşilay"ı görmek istiyoruz" dedi.

    Yeni dönemde Levent Kırca"nın canlandırdığı türde alkolik tiplemeleri de kullanılmayacak. Balcı, "Yeşilay"ın yeni konsepti; alkolik tiplemesi değil, sağlıklı insan tiplemesi olacak. Bu eğitim anaokulundan başlayacak. Ailelerinde alkol kullanılmadığı için daha mutlu olan insan tiplemesi söz konusu" dedi.

    "Sosyalistler çok içer" raporu

    Yeşilay Cemiyeti"nin eski Genel Başkanı Necati Özfatura döneminde; alkolün tehlikelerine dikkat çekmek için basında alkolle ilgili çıkan yazılardan oluşan 88 sayfalık bir rapor hazırlanmış ve hükümet üyelerine gönderilmişti. 2007"de hazırlanan raporda; alkol kullanımında sosyalistler ve sosyal demokratların başı çektiği ifade edilmiş; muhafazakâr görüşte olanların ve ilahiyat fakültesinde okuyanların ancak yüzde 2"sinin alkol kullandığı belirtilmişti. "Alkolle içli-dışlı olan sanat dünyası, alkolizmin topluma en kolay empoze edildiği bir araç haline geldi. Arabesk ve fantezi müzik yorumcularının çoğu sahneye çıkmadan alkol alıyor" tespitine yer verilen rapor tepki çekmişti.


    "Milli Piyango" adını okullardan silecekler

    Türkiye Yeşilay Cemiyeti, talih kuşuna da el atıyor. Yeşilay Başkanı Muharrem Balcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde talih oyunlarına ve içki firması sponsorlukları da da değindiklerini söyledi. Balcı, Milli Piyango, Loto, Toto gibi talih oyunlarının reklam yapmaması gerektiğini belirtirken, Milli Piyango adı altında okullar açılmasına karşı dava açacaklarını söyledi. Balcı, Başbakan"ın dava konusunda, "Siz bilirsiniz" dediğini aktardı.



    Radikal





    Yeşilay'ın içki haritası Yorumları