Akşam polikliniği hizmeti başlıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-07-2011 (14:29)   Son Mesaj: 01-07-2011 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 582  

    01-07-2011

    Akşam polikliniği hizmeti başlıyor

    Akşam polikliniği hizmeti başlıyor
    Muş Devlet Hastanesi, yoğunluğu azaltmak ve vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermek için akşam polikliniği uygulamasına geçti.Muş Devlet Hastanesi, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilki gerçekleştirerek 'Akşam Polikliniği' uygulamasına geçiyor.

    Konuyla ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Devlet Hastanesi Başhekimi Göğüs Cerrahı Opr. Dr. Ömer Önal, bu uygulamayla vatandaşlara daha kaliteli hizmet vereceklerini söyledi. Hastanede 40 poliklinikte günlük yaklaşık bin 750 hastanın muayene edildiğini belirten Başhekim Dr. Ömer Önal, bu uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte bu rakamın da düşeceğini kaydetti.

    Merkez dışındaki vatandaşların polikliniklere gelmesiyle birlikte büyük bir yoğunluk yaşandığını ifade eden Dr. Önal; "Şehir merkezindeki vatandaşlarımız ve kamu kurumlarında çalışan memurlarımızı eklediğimizde yoğunluk daha artıyordu. Durum böyle olunca, vatandaşlarımıza sağlıklı hizmet veremiyorduk.

    Ayrıca yoğunluktan dolayı devlet memurlarımız işlerinden geri kalıyordu. Öğretmenlerimiz polikliniklere geldiğinde yavrularımız derslerinden geri kalıyordu. Biz hem bunun önüne geçmek hem de vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek için akşam polikliniği uygulamasına geçiyoruz. Bu sayede kamu kurumlarında çalışan memurlarımız muayene olmak için işlerinden geri kalmayacak" dedi.

    Bu uygulamayla birlikte acil serviste de kalitenin artacağını vurgulayan Dr. Önal; "Acil servisimizde akşamları büyük yoğunluk yaşanıyordu. Rahatsızlığı 3-4 gün süren hastalarımız şikayeti artınca acil servise geliyor.

    Acil serviste görevli pratisyen hekimlerimiz de ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ilgili uzman doktora yönlendiriyordu. Oysa acil servis adından da anlaşılacağı üzere acil hastalara bakmalı. Uygulamayla birlikte acil olmayan hastalar hemen ilgili polikliniğe yönlendirilecek ve burada da
    kaliteyi daha da arttıracağız" diye konuştu.

    10 Ocak 2011 Pazartesi gününden itibaren hayata geçecek 'Akşam Polikliniği'yle birlikte saat 18:00-22:00 saatleri arasında hafta içi her gün dahiliye, kardiyoloji poliklinikleri hizmet verecek.

    Ayrıca pazartesi günleri genel cerrahi, çarşamba günleri fizik tedavi, perşembe günleri kulak burun boğaz, pazartesi, çarşamba ve perşembe günleri cildiye, pazartesi, salı çarşamba ve perşembe günleri enfeksiyon hastalıkları, çarşamba, perşembe günleri göz hastalıkları, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri de ortopedi polikliniklerinde hizmet verileceği belirtildi.





    Akşam polikliniği hizmeti başlıyor Yorumları