Kelliğe çare bulundu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-06-2011 (18:30)   Son Mesaj: 01-06-2011 (18:30)    Cevap: 0    Gösterim: 995  

    01-06-2011

    Kelliğe çare bulundu

    Kelliğe çare bulundu
    ABD'de yapılan bir çalışmada kelliğe çare bulundu. Krem halindeki ilaç 5 yıl içinde piyasaya sunulacak.
    ABD'nin Pennsylvania Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, birçok kişinin ortak sorunu kelliği tarihe gömecek dev bir çalışmayı sonuçlandırdı.

    Prof. Dr. George Cotsarelis liderliğindeki grup, üç yıl süren çalışmada kelliğe neden olan sorunu tam olarak belirledi. Saç ektiren erkeklerin kafasındaki saçlı ve saçsız bölgeleri karşılaştıran bilim adamları kel bölgelerin de, saçlı bölgelerle aynı sayıda saç üreten kök hücre içerdiğini, ancak bu kök hücrelerin olgun olmadığını ortaya çıkardı.

    Bilim adamları 'Üretim sorunu' nedeniyle, yeni çıkan saçların, gözle görülemeyecek kadar küçük olduğunu, böylece ortaya alışılmış kellik görüntüleri çıktığını açıkladı.

    Sorunun, saçı üreten kök hücrelerinde olduğunu belirten Cotsarelis "Derinin kel bölümlerinde aynı sayıda kök hücre olması, bu hücreleri canlandırabilme konusunda umut verdi. Fareler üzerinde yaptığımız araştırmada hücreleri canlandırmayı başardık. Şimdi formülü krem haline getirip 5 yıl içinde piyasaya sunmayı planlıyoruz" dedi.

    HÜRRİYET






    Kelliğe çare bulundu Yorumları