Doktorlor önlüklerini Bakanlığa asacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-06-2011 (13:29)   Son Mesaj: 01-06-2011 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 558  

    01-06-2011

    Doktorlor önlüklerini Bakanlığa asacak

    Doktorlor önlüklerini Bakanlığa asacak
    Doktorlar ve sağlık çalışanlarının katılacağı eylemde döner sermaye eşitsizliği, sağlıkta yaşanan şiddet, yabancı doktor getirilmek istenmesi ve sözleşmelilere halen kadro verilmemesi protesto edilecek.Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre doktorlar ve sağlık çalışanlarının katılacağı yarın yapılacak eylemde döner sermaye eşitsizliği, sağlıkta yaşanan şiddet, yabancı doktor getirilmek istenmesi ve sözleşmelilere halen kadro verilmemesi Bakanlık bahçe demirlerine doktor önlükleri asılarak protesto edilecek. Sağlık çalışanlarına hastanede askerlik talebi için Sağlık Bakanlığı"nın da devreye girmesi istenecek. Eylemde ayrıca TÜİK"in açıkladığı enflasyon oranı da hazırlanacak enflasyon sepeti ile protesto edilecek.

    -ASKERLİK VE KADRO TALEBİ-

    Yapılacak eylemle ilgili bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Yarın sorunlara dikkat çekmek, yabancı doktor getirilmesini protesto etmek, sözleşmelilere kadro talebimizi bir kez daha yinelemek ve sağlık çalışanlarına hastanede askerlik talebimizi dile getirmek,bu konuda Sağlık Bakanlığı"nında girişimde bulunmasını istemek için doktor önlüklerini asacağız. Çözümü sağlayacak olanlara da bu önlüklere bakında ibret alın, kendinize gelin ve çalışan için uğraşın diyeceğiz" dedi.

    Eylemi tüm Türkiye"den gelen şube başkanları ile gerçekleştireceklerini kaydeden Kahveci, "Yarınki eylemi tüm illerden gelen şube başkanlarımız ve Ankara"daki sağlık çalışanları ile birlikte gerçekleştireceğiz. Sorunlar çözülmez, taleplerimiz yerine getirilmezse eylemlerimizi artarak ve Türkiye geneline yayılarak devam edecek. Artık sağlık çalışanlarının sabrı taşmıştır" dedi.





    Doktorlor önlüklerini Bakanlığa asacak Yorumları