Kelliğin nedeni 'bir kez daha' bulundu!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-06-2011 (10:27)   Son Mesaj: 01-06-2011 (10:27)    Cevap: 0    Gösterim: 420  

    01-06-2011

    Kelliğin nedeni 'bir kez daha' bulundu!

    Kelliğin nedeni 'bir kez daha' bulundu!
    "Saçlarınızın neden döküldüğünü bilmiyorsanız üzülmeyin. Size iyi bir haberimiz var. Uzmanlar, erkeklerde kelliğe yol açan nedeni keşfettiklerini açıkladılar" diyen son haber yıllardır alışılagelen müjdelere bir yenisi eklediBBC'de yer alan habere göre, kelliğin basit bir saç kaybı olmadığını belirten uzmanlar, asıl sorunun yeni çıkan saçlar olduğunu açıkladılar. Üretimdeki sorundan dolayı yeni çıkan saçlar, insan gözüyle görülemeyecek kadar küçük oluyor, bu nedenle de o kişiyi kel olarak görüyoruz.

    Sorunun yeni saçı üreten kök hücrelerde olduğunu açıklayan Pennsylvania Üniversitesi'nde görevli araştırmacılar, bu hücrelerin normal işleyişine döndürülmesiyle erkeklerde kelliğin tedavi edilebileceğini düşünüyorlar. Bunu da kafa derisine sürüldüğünde, kök hücrelerin normal saç üretmesini sağlayacak bir krem ile mümkün olabileceğine inanan araştırmacılar, saç ektiren erkeklerin kafasındaki saçlı ve saçsız bölgeleri karşılaştırarak bu sonuca ulaştılar.

    Habere göre, bu karşılaştırmalarda kel bölgelerde de saçlı bölgelerle aynı sayıda saç üreten kök hücre bulunduğunu, fakat bu kök hücrelerin olgun olmadığı görüldü ve ilaç için umut verdi.

    Bakalım bu umut da saç hayali kuran vatandaşları heveslendirmekle mi kalacak!





    Kelliğin nedeni 'bir kez daha' bulundu! Yorumları