Okullar'da ağız ve diş taraması yapılıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-05-2011 (16:31)   Son Mesaj: 01-05-2011 (16:31)    Cevap: 0    Gösterim: 620  

    01-05-2011

    Okullar'da ağız ve diş taraması yapılıyor

    Okullar'da ağız ve diş taraması yapılıyor
    Iğdır'da, ilköğretim ve lise öğrencileri ağız ve diş sağlığı taramasından geçiriliyor.İl Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından Iğdır Sağlık Meslek Lisesi'ndeki 250 öğrenciye ağız ve diş sağlığı taraması ile flor uygulaması yapıldı.

    Ağız ve diş sağlığı taramasına, İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Doğan Büyükdağ ve Diş Doktoru Güneş Kıraslan katılarak, ağız ve diş sağlığı taraması hakkında bilgi verdi.

    İl Sağlık Müdürü Yeşilboya, halkın sağlığı için çalıştıklarını belirterek, ''Eskiden doktorlar hastalarla pek ilgilenmezdi. Şimdi bizler hastanın ayağına gidiyoruz. Onlara her türlü sağlık hizmetini sunuyoruz. Müdürlük olarak halkımızın sağlığı konusunda duyarlıyız'' dedi.

    Sağlık Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen taramada öğrencilere ağız, çene ve diş sağlığı için düzenli diş hekimi muayenesi ve diş bakımı hakkında bilgi veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Büyükdağ da Sağlık Müdürlüğü ile iş birliği yaparak bütün okullarda ağız ve diş sağlığı taraması yapacaklarını bildirdi.

    Diş hekimlerinin, ildeki bütün okulları gezerek tarama yaptıklarını anlatan Büyükdağ, şimdiye kadar 22 okulda yaptıkları taramada 16 bin öğrencinin ağız ve diş sağlığına baktıklarını, hedeflerinin 40 bin öğrenci olduğunu söyledi.

    Çalışmalarının Haziran ayına kadar süreceğini kaydeden Büyükdağ, öğrencilere dişlerini düzenli olarak fırçalamaları ve yılda en az iki kez doktor muayenesine gitmeleri tavsiyesinde bulundu.





    Okullar'da ağız ve diş taraması yapılıyor Yorumları