Hava kirliliği şişmanlatıyor iddası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-05-2011 (12:29)   Son Mesaj: 01-05-2011 (12:29)    Cevap: 0    Gösterim: 680  

    01-05-2011

    Hava kirliliği şişmanlatıyor iddası

    Hava kirliliği şişmanlatıyor iddası
    İşte 2010 yılında vücudunuza giren bütün kötü besinlerin, soluduğunuz kirli havanın, kullanmak zorunda olduğunuz ilaçların etkilerinden kurtulmanın yolları.Dr. Hasan İnsel

    2010"a ait son yazımda, yeni yılda verilen ve tutulamayan sözlerden bahsettim. Bu sözleri tutmak adına diyetisyenimiz Müge Başer"den size "yeşil arınma programı" hazırlamasını rica ettim

    İşte 2010 yılında vücudunuza giren bütün kötü besinlerin, soluduğunuz kirli havanın, kullanmak zorunda olduğunuz ilaçların etkilerinden kurtulmanın yolları:

    * Sabah aç karnına 1 büyük bardak ılık suyun içerisine yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı balı karıştırarak kahvaltıdan önce için. Böylece vücudunuz bir gün önceden kendini arındırmış olacak, metabolizmayı çalıştırmaya başlayacak ve bağırsaklarınızı hareketlendirecek.

    * Bol salatalık ve maydanozla hazırlanmış sebzelerin yanında esmer ekmek ve yağsız peynirle hazırlanmış kahvaltı edin. Kahvaltıda taze sıkılmış küçük bir bardak elma ve havuç suyu karışımı için. Meyve suyunu hazırladıktan sonra bekletmeyin ve içerisine zerdeçal karıştırın.

    * Arada yeşil elma dilimlerini üzerlerine tarçın serperek yiyin. Yanında mutlaka şekersiz yeşil çay için. Yeşil çayın içerisine limon dilimleri ekleyin ki çayın içinde bulunan kateşinler vücuda daha fazla yarar sağlasın.

    * Öğle yemeğinde yeşil kabaktan hazırlanmış yağsız çorba için. Çorbanızın içerisine taze nane yaprakları ekleyerek aromasını ve lezzetini artırabilirsiniz. Daha sonra üzerine haşlanmış yeşil mercimek eklenmiş, bol yeşillikle hazırlanmış salata yiyin. Salatanıza mutlaka elma sirkesi ekleyin. Açlık hissedersiniz esmer ekmek yiyebilirsiniz.

    * Öğle yemeğinden hemen sonra sade bir zencefil çayı için.

    * İkindi saatlerindeyse yeşil çay ve kavrulmamış bademle kivi dilimleri mönünüzde olsun.

    * Akşam yemeğinde önden zeytinyağıyla hazırlanmış ıspanaktan sonra ızgara yapılmış fileto balık yanında bol limonlu roka salatası yiyin. Açlık hissederseniz esmer ekmek tüketebilirsiniz.

    * Akşam yemeğinden hemen sonra sade bir zencefil çayı daha için.

    * Gece yatarkense probiyotikli yoğurt içerisine öğütülmüş keten tohumu ve küp şeklinde doğranmış salatalık ekleyin. Keten tohumu yoğurdun hazmedilmesine yardım ederken aynı zamanda omega-3 sağlayacaktır.

    * 1 orta boy yeşil elma, 1 çubuk tarçın, 1 poşet mate çayı, 1 poşet ıhlamur çayı, 1 poşet form çayı, 1 poşet ısırgan otu çayı, 1 adet limon dilimlerini 1 litre suda kaynatın ve 5 dakika demlendirdikten sonra gün boyunca aralıklarla için. Metabolizmanızı hızlandıracak ve canlandıracak olan bu çay karışımı sıvı alımınıza da destek olacaktır.

    * Bol bol su içmeyi unutmayın ki toksinlerin vücuttan uzaklaştırılması kolay olsun.

    * Ana ve ara öğünler arasında 2-3 saatlik zaman dilimleri olmasına özen gösterin, kan şekeriniz düşüp yükselmesin.

    * İhtiyaç duyarsanız gün içerisinde asitli içecekler yerine, taze sıkılmış meyve sularını tercih edin.



    Tabii ki besin intoleransınız yani herhangi bir besine karşı tespit edilmiş duyarlılığınız varsa yukarıdaki yiyecekleri seçerken dikkatli olun.



    Milliyet





    Hava kirliliği şişmanlatıyor iddası Yorumları