Yumurtadaki kolestrol oranı çayla düşürüldü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-04-2011 (11:23)   Son Mesaj: 01-04-2011 (11:23)    Cevap: 0    Gösterim: 523  

    01-04-2011

    Yumurtadaki kolestrol oranı çayla düşürüldü

    Yumurtadaki kolestrol oranı çayla düşürüldü
    Yemlerine siyah çay katılan bıldırcın yumurtalarında kolestrol yüzde 1 oranında düşürüldü. Proje kapsamında atık çayların değerlendirilmesi gerekiyor.Konya Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni bölümünün yaptığı araştırmaya göre yumurtada bulunan kolestrol değerinin düşürülebileceği kanıtlandı.

    Ziraat fakültesi öğretim üyelerinden Osman Olgun"un yapmış olduğu araştırmada, bıldırcın kuşunun yeminin içine siyah çay koyarak yumurtadaki kolestrol oranının yüzde 1 oranında düştüğü görüldü.

    Yumurtadaki kolestrol oranının uzak doğu ülkelerinde daha öncede yapıldığını belirten Olgun, "Uzak doğu ülkeleri bu araştırmayı daha önce kanıtladılar. Ancak onlar hayvanların yemlerine yeşil çay koyarak araştırmalarını tamamladılar. Hayvan yemine yeşil çay veya siyah çayın katılması masraflı bir iş olduğu için araştırma sonuçlarının yaygınlaştırılması zor oluyor" dedi.

    Yılda 30 bin ton atık çay

    Ülkemizde her yıl çay fabrikalarında 30 bin tona yakın çay atığı çıktığını vurgulayan Olgun, Bu atıkların hayvanların beslenmelerinde kullanılabileceğini belirtti. Siyah çayın ülkemizde pahalı olmasından dolayı bu araştırmanın yaygınlaştırılmasının zor olduğunu dile getiren Olgun, "Onun için çay atıklarının değerlendirilmesi bu açıdan daha uygundur" dedi.

    ZEDHABER





    Yumurtadaki kolestrol oranı çayla düşürüldü Yorumları