Çifte vardiya kadınları hasta ediyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-31-2010 (15:30)   Son Mesaj: 12-31-2010 (15:30)    Cevap: 0    Gösterim: 526  

    12-31-2010

    Çifte vardiya kadınları hasta ediyor

    Çifte vardiya kadınları hasta ediyor
    İsveç'teki Gothenburg Üniversitesinde yapılan bir araştırma çalışan kadınlarla ilgili çarpıcı bir gerçği ortaya çıkardı.İngiltere'de yapılan yeni bir araştırmada, hem ev hem de işte çalışarak "çifte vardiya" yapan kadınların erkeklere oranla stresin yol açtığı rahatsızlıklardan daha çok mustarip oldukları belirlendi.

    Daily Mail'in haberine göre, 4 yıl süren araştırmada, stresin klasik belirtileri olan sırt ve boyun ağrılarının kadınlarda daha şiddetli görüldüğünü ortaya koydu.

    İsveç'teki Gothenburg Üniversitesinde, çalışanlar ve öğrenciler olmak üzere iki grup kadın ve erkek üzerinde yapılan araştırmada, öğrenci grubunda kadınlarda erkeklere oranla boyun ağrısının daha çok görüldüğü, çalışanlar arasındaysa, kadınların erkeklere nispeten bel ve boyun ağrısından daha çok mustarip oldukları saptandı.

    Lancester Üniversitesi'nden Prof. Cary Cooper, hemen her gelişmiş ülkede kadınların "çifte iş" yaptıklarını belirterek, "Bir erkek gibi işe gidiyorlar fakat aynı zamanda evdeki esas işi de onlar yapıyor. Dolayısıyla bu iki görevin baskısını çekiyorlar" dedi.

    Akademisyenlerden Anna Grimby-Ekman, öğrenci grubundaki sonuçların kendilerini şaşırttığını çünkü böylesine genç bir grupta hem erkek hem de kadınlarda boyun ağrısının eşit olacağını düşündüklerini söyledi.





    Çifte vardiya kadınları hasta ediyor Yorumları