Alkol tükettiyseniz sonrasın da aspirin almayın   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-30-2010 (15:27)   Son Mesaj: 12-30-2010 (15:27)    Cevap: 0    Gösterim: 524  

    12-30-2010

    Alkol tükettiyseniz sonrasın da aspirin almayın

    Alkol tükettiyseniz sonrasın da aspirin almayın
    BSK Konya Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Müjgan Or, mide kanamasının belirtileri, nedenleri ve riskleri hakkında bilgiler verdi.Yemek borusu, mide ve onikiparmak bağırsağı hastalıklarında görülebilen ve bazen ölümle sonuçlanan kanamalar ciddi bir tablodur.

    Dr. Müjgan Or, Kanama, kendini kusmukla ağızdan taze veya kahve telvesi şeklinde kan gelmesi ya da pis kokulu ve katran görünümünde dışkılama ile belli edebilir. Bu iki bulgudan bazen biri bazen ikisi birlikte görülebilir. Her türlü kanamada olduğu gibi, kan kaybı ve tansiyon düşmesine bağlı olarak terleme, çarpıntı, baş dönmesi ve fenalık hissi şikâyetleri de bulunabilir ve bazen bu şikâyetler kan kusma ya da katran şeklinde dışkılamadan önce ortaya çıkabilir.

    İçki içtikten sonra asprin almayın!
    Or, Kanamalı gastritler aspirin ya da benzeri romatizma ilaçları, alkol veya büyük ameliyatlar, yanıklar gibi vücutta stres oluşturan nedenlere bağlı olarak gelişebilir. Bu durumlarda midenin birçok yerinden küçük küçük kanamalar olur. Alkol ve aspirin ya da benzeri romatizma ilaçları bu türde gastritlere dolayısıyla mide kanamalarına neden olduğundan alkol alımını takiben gelişebilen baş ağrılarında kesinlikle aspirin ya da benzeri ilaçlar alınmamalıdır.

    Her kanama ölümle sonuçlanabilecek bir durum olarak kabul edilmeli, bu nedenle kanama belirtileri olan durumlarda mutlaka bir tam teşekküllü bir hastaneye müracaat edilmelidir. Yaşlı kişiler, ağızdan kanaması olanlar, daha önce de kanama geçirenler, tansiyonu çok düşen hastalar daha risklidir.
    Dr. Müjgan Or, Kanamanın olduğu ilk saatlerde, bazen de kanama kontrol altına alındıktan sonra endoskopi ile kanamanın nedeni mutlaka bulunmalı ve kanama nedenine göre tedavi düzenlenmelidir ve tedavisi yapılmalıdır.

    ZEDHABER - KONYA





    Alkol tükettiyseniz sonrasın da aspirin almayın Yorumları