Protezin de sahtesini yaptılar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-30-2010 (10:27)   Son Mesaj: 12-30-2010 (10:27)    Cevap: 0    Gösterim: 507  

    12-30-2010

    Protezin de sahtesini yaptılar

    Protezin de sahtesini yaptılar
    Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan laboratuvarlarda denetimi yapılan protezlerin sahtesini de çıkardılar. Üstelik normal bir vatandaşın sahtesini anlaması mümkün değil.Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Bülent Kılıç, sahte protezlerin kullanımının hayati risk taşıdığını belirterek vatandaşları sahte protezlere karşı uyardı.

    Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Bülent Kılıç, son dönemlerde sahte protez kullanımıyla karşılaştıklarını söyledi. Vatandaşları sahte protez konusunda uyaran Dr. Kılıç, "Sahte protez kullanımı sık görülmemekle beraber karşılaştığımız bir durumdur.

    Oldukça ciddi sonuçlar doğurabilecek hatta ölümlere yol açabilecek sahte protezleri, normal bir vatandaşın anlaması mümkün değil" dedi. Dr. Bülent Kılıç, bu konuda hekimin dürüstlüğünün ön plana çıktığını ifade ederek, "Protez sektörü Sağlık Bakanlığı denetiminde.

    Bakanlığın uyguladığı bir taban fiyat var, orijinal protez bu fiyatın 2 misli, bazı art niyetliler bu durumu fırsat bilerek bakanlık fiyatının yarısı olan sahte protezleri hastalarda kullanarak haksız kazanç elde etmektedirler" diye konuştu.

    "Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan laboratuvarlarda denetimi yapılan protezlerin sahteliğini anlamanın başka yolu yoktur" diyen Dr. Kılıç, elindeki sahte protezi göstererek, gerçeğiyle arasındaki farkı anlattı. Dr. Kılıç, "Gördüğünüz bu ürün bizim ameliyat ettiğimiz hastadan çıkmıştır, hastamız yolda yürürken aniden protezi kırılmış.

    Hastanemize geldi, öğreniyoruz ki taktıralı 7 yıl olmuş. Protez dediğimiz ürün aslında yapay bir eklemdir, insan bunu vücudunda ömür boyu taşır. Gördüğünüz gibi protez üzerinde korozyon (paslanma) oluşmuş.

    Bu tür ürünlerin kullanımı hakikaten çok tehlikeli ve ölümcül sonuçlar doğurabilir. Normal üretilen, teknolojinin kullanıldığı protezlerde ise korozyon olması mümkün değildir. Bu ürünlerin ömrü 25 yıldır" dedi.






    Protezin de sahtesini yaptılar Yorumları