Denizli'de hastaneler çocuklarla doldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-29-2010 (15:27)   Son Mesaj: 12-29-2010 (15:27)    Cevap: 0    Gösterim: 545  

    12-29-2010

    Denizli'de hastaneler çocuklarla doldu

    Denizli'de hastaneler çocuklarla doldu
    Ani hava değişiklikleri sebebiyle artan solunum yolları rahatsızları özellikle çocukları olumsuz yönde etkilerken, hafta sonunda Denizli Devlet Hastanesi'ne bir günde yaklaşık bin çocuk başvurdu.Mevsimsel hastalıklar sebebiyle Denizli'de hastanelere başvuran çocuk sayısında büyük artış gözleniyor. Denizli'nin en büyük hastanesi konumunda olan Denizli Devlet Hastanesi'nde yaşanan yoğunluk nedeniyle bazı hasta çocuklar anneler için ayrılan refakatçi yataklarında tedavi edilmek zorunda kalındı. 15 günde ortalama 300 çocuğun başvurduğu Denizli Devlet Hastanesi'nde artan solunum yolu rahatsızlıkları nedeniyle bir günde bin çocuk başvururken, hastane yetkilileri tüm imkanları seferber ederek, yatması gereken çocukları hastanede tutmaya devam ediyor.

    HİÇBİR ÇOCUĞU EVİNE GÖNDEREMEYECEĞİZ

    Toplam 55 yataklı çocuk servisine bir günde 27 çocuk yatış yaparken, Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Ramazan Canural, gerekirse başhekimlik odasını açacağını ama yatması gereken hiç bir çocuğu evine göndermeyeceklerini söyledi. Son günlerde tüm ülkede olduğu gibi Denizli'de de solunum yolu enfeksiyonlarının artış gösterdiğini belirten Başhekim Ramazan Canural, "Bu özellikle çocuk yaş gruplarında daha belirgin. Çocuklar bundan daha fazla etkileniyor. Çocuklardan da 2 yaş ve daha altı olanlar etkileniyor. Bu rahatsızlıklar alt solunum yolu enfeksiyonu olarak bilinen bronşit ve zatürre şeklinde oluşuyor" dedi.

    GEREKİRSE ODAMI AÇARIM

    Geçen 15 gün içerisinde hastanenin çocuk acil servisine 300 civarında çocuk başvururken, Pazar günü bin çocuk hastanın başvurduğunu belirten Canural, "Bunlardan 27 tanesi hastanede tedavi altına alındı. Bir günde 27 hastanın yatması, 55 yataklı çocuk kliniğinin çok ciddi anlamda yük altında kalması anlamına geliyor. Biz bu çocukları evlerine gönderemezdik. Bu çocukların evine gönderilmesi demek, ölüme terkedilmesi demektir. Ben bu çocukları başhekimlik odamı dahi açarak tedavi etmek zorunda hissettim. Ama durum o dereceye gelmedi" şeklinde konuştu.

    ACİL SERVİSE BAŞVURAN HASTA SAYISI ARTTI

    Çocuk servisinde 55 yatak olduğunu belirten Canural, "Geçen gün 5-6 hasta çocuğumuzu, annelerin refakatçi yataklarında 3-5 saatlik geçici bir süre tedavi etmek zorunda kaldık. Şu anda bu sıkıntılar aşıldı. Servisteki yoğunluk bugünlerde biraz daha azaldı ancak 2 gün sonra bu yine artabilir. Biz elimizden geleni yapmak zorundayız" dedi. Denizlili hastaların saat:17.00'den sonra başvurabilecekleri hastane sayısının az olduğunu ve diğer hastanelerin kapasitesinin az olduğunu kaydeden Canural, "Denizli Devlet Hastanesi acil hastaların yüzde 45'ini kabul ediyor. Önceleri acil servise bin hasta gelirken, önceki günlerde bu sayı 2 binlere ulaştı" ifadelerini kullandı.

    AİLELERE UYARI

    Ailelere gerekli uyarılarda da bulunan Ramazan Canural, "Çocuk ve bebekler kalabalık yerlerden uzak tutulmalı. Eve gelen misafirlerden öksürüğü, ateşi, hapşırığı olanlardan çocukları uzak tutalım. Bebekler anne sütü alıyorsa buna devam edilmeli. Ateşi çıkan çocuklara bol bol sıvı verilmeli, ateş bir iki gün geçmiyorsa mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı" dedi.





    Denizli'de hastaneler çocuklarla doldu Yorumları