Bu yöntem 3 bin yıldır şifa dağıtıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-29-2010 (15:29)   Son Mesaj: 12-29-2010 (15:29)    Cevap: 0    Gösterim: 456  

    12-29-2010

    Bu yöntem 3 bin yıldır şifa dağıtıyor

    Bu yöntem 3 bin yıldır şifa dağıtıyor
    İbn-i Sina'dan Hipokrat'a, Mısır rahiplerinden Tibet üstatlarına kadar uygulanan Capping therapy ( 'bardak çekme' ) tedavi yöntemi modern tıp tarafından yeniden kullanılmaya başlandı.
    Eskiden beri kullanılan ve Türkiye'de 'bardak çekme' yöntemi şeklinde adlandırılan 3 bin yıllık şifa metodu, modern tıp tarafından yeniden kullanılmaya başlandı. Olimpiyatlara katılan Çinli sporcu Wang Qun'dan, Gwyneth Paltrow, Victoria Beckham gibi ünlüler tarafından kullanılmaya başlayınca bütün dünyada popülerlik kazanan bardak çekme yöntemi, Türkiye'de de Romatem Hastaneleri'nde uygulanıyor.

    Capping therapy yönteminin 3 bin yıldır kullanılın bir tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Rabia Cerrah Karanfil, "Çinlilerden başlayan bir tedavi metodu olmasına rağmen Hipokrat zamanında da kullanılmış bir tedavi şeklidir. Biz 3 yıldan beri merkezimizde uygulamaya başladık.

    Eskiden babaannelerimizin bardak çekme yöntemi olarak bahsettikleri yöntem. Biz özellikle bu tedavi yöntemini ani kas tutulmalarında adale ağrılarında, kas yorgunluklarında, boyun, bel adale spazmlarında kullanıyoruz. Çalışan meslek gruplarından hastalarımız çok fazla olduğu için zaman ve süre kısıtlamaları hastaların çok fazla.

    Bu hastalar özellikle tedaviye başladıktan kısa bir süre sonra işlerinin başına tekrar dönmek istiyorlar. Biz bu hastalarımızda bu kısa süreli tedaviyi uygulayıp, 15 dakika içerisinde hastamızın yeniden işinin başına dönmesini sağlıyoruz. Kas spazmı diye bahsettiğimiz rahatsızlıklarda adale içerisinde yorgunluk yapan laktikasit bir madde var, kası gevşetemediğimiz için bu maddeyi oradan uzaklaştıramıyorduk.

    Bu tedavi yöntemi ile cilt altı bölgesinde sertleşen kas bölgesinde kan dolaşımını artırarak o bölgedeki kanlanmayı artırarak laktikasiti uzaklaştırıyoruz. Tedavi haftada 2 seans seklinde uygulanıyor, 5-10 seansta hasta rahatlıyor. Çok ağrı ile gelen bir hasta çok rahatlamış bir şekilde ayrılıyor. Bu zamana kadar herhangi bir hastamızda yan etki oluşmadı" dedi.

    Yöntemin nasıl kullanılmaya başladıklarını açıklayan Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Köksal Holoğlu, "Kas iskelet sistemi hastalıklarıyla ilgili uyguladığımız konservatif yöntemler, medikal tedavi, ilaç tedavisi ve klasik fizik tedavi yöntemlerinin başarısız olduğu hastalık grupları için Romatem Grup olarak bir bilimsel arayış içerisindeydik. Dünyada capping therapy adıyla bilinen modern tıbbın uyguladığı bir yönteme keşfettik. Bu terapi bizim halk arasında bardak çekme yöntemi olarak bir tedavi metodu.

    Bu yöntemin yeni uygulamaları ve kullanıldığı hastalık gruplarıyla ilgili uygulayıcı bir hekim ararken İngiltere'de bu işi yapan Türk hekim Dr. İlkah Zihni Çalı ile tanıştık. Uluslararası arenada capping therapy ile ilgili tek bilimsel yayının sahibi kendisi. Türkiye'ye davet ettik.

    3 yıl önce İzmit'teki hastaneye RomatemGrup'a bağlı hekim ve uygulayıcı arkadaşları topladık, capping therapynin bütün metotlarını bize anlattı. Biz 3 yıldır kliniklerimizde kas iskelet sisteminin müzmin ve kronik problemlerinde bu tedaviyi uygulamaya başladık. 3 yıllık hasta sonuçlarımız son derece memnuniyet verici" diye konuştu.





    Bu yöntem 3 bin yıldır şifa dağıtıyor Yorumları