Hamilelikte düşük yapma riski yüksek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-28-2010 (14:27)   Son Mesaj: 12-28-2010 (14:27)    Cevap: 0    Gösterim: 751  

    12-28-2010

    Hamilelikte düşük yapma riski yüksek

    Hamilelikte düşük yapma riski yüksek
    Hamilelikte erken dönemde gebeliğin sona ermesi olarak bilinen düşük olayının tüm gebeliklerin yüzde 15’i ile yüzde 20’sinde görülmektedir.Özel Konya Anıt Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü doktorlarından Op. Dr. Jule Esen, gebeliğin yarısından fazlasının sona ermesinin en büyük sebebinin bebeğe ait kromozal anormallikler yüzünden olduğunu belirtti.

    Ayrıca düşük olmasında, enfeksiyon hastalıkları, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve immunolojik faktörlerin de rol oynadığını belirten Dr. Jule Esen kromozal sebeplerden dolayı meydana gelen düşüklerin daha erken, diğer faktörlerden meydana gelen düşüklerin ise daha geç dönemlerde olduğunu açıkladı. Ayrıca rahim ve rahim ağzındaki anormalliklerinde düşüğe sebep olacağını ve rahim ağzı yetersizliğinden kaynaklanan düşüklerinde gebeliğin dördüncü ve beşinci aylarında meydana geldiğini söyledi.

    Düşük yapmanın ilk belirtileri arasında vaginal kanamanın olduğunu belirten Esen; "Ancak her vaginal kanamanın düşük olarak görülmez. Kanamanın az veya çok, ara ara yada sık sık olması gibi durumlarda doktor gözetiminde bulunulması gerekir. Vaginal kanama yüzünden doktora başvurduğunuzda yapılacak olan jinekolojik muayene sonrasında serviksin açık mı kapalı mı olduğu kontrol edilir. Daha sonra ultrason muayenesi ile gebelik kesesi ve bebeğin durumu kontrol edilir" dedi.

    Op. Dr. Jule Esen; yapılan muayene sonuçlarında rahim ağzının kapalı ve ultrason sonuçları normal ise düşük tanısı konduğu ve hastaya yatak istirahatı verildiğini açıkladı. Eğer rahim ağzı açık ve bebeğe ait parçalar geliyorsa gebeliğin sonlandırılması gerektiğini belirtti.

    Tek düşük yapan hastada herhangi bir araştırma yapmanın gerekmediğini, fakat birden fazla düşük yapmış hastaların kontrol altına alınmasının, gerekli araştırmaların yapılması gerektiğini söyleyen Op. Dr. Jule Esen çalışmanın, egzersiz yapmanın, cinsel ilişkide bulunmanın, bulantı ve kusmanın düşüğe yol açmadığını açıkladı.

    ZEDHABER - KONYA





    Hamilelikte düşük yapma riski yüksek Yorumları