Yılbaşı hindisi alırken dikkat edin!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-27-2010 (15:27)   Son Mesaj: 12-27-2010 (15:27)    Cevap: 0    Gösterim: 540  

    12-27-2010

    Yılbaşı hindisi alırken dikkat edin!

    Yılbaşı hindisi alırken dikkat edin!
    Uzmanlar, hindi alırken tüylerinin parlak olmasına, gözleri ve burnunda ise herhangi bir akıntı olmamasına dikkat edilmesi konusunda uyardı.Küçükçekmece Belediyesi, yaklaşan yılbaşı öncesi veteriner hekim eşliğinde hindi satış yerlerini denetledi. Hijyen şartlarının uygun olup olmadığını denetleyen veteriner hekim, vatandaşları hindi alırken tüylerinin parlak olmasına, gözleri ve burnunda ise herhangi bir akıntı olmamasına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

    Yeni yıl öncesi hindiye talep artınca belediyelerde satış alanlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Küçükçekmece Belediyesi, Halkalı Fatih Caddesi'nde bulunan hindi satış alanını denetledi. Veteriner hekim gözetiminde yapılan denetimlerde hindilerin sağlıklı ve satışa uygun olduğu belirtildi. Satılan hindileri kontrol eden Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde çalışan Veteriner Hekim Çiğdem Eral, "Yılbaşı öncesi yoğun bir hindi sirkülasyonu var. Onların kontrolünü yapıyoruz. Hem ortamlarını denetliyoruz, hem de hayvanların genel durumuna bakıyoruz. Hayvanların genel durumları iyi. Hepsinin geldikleri yeri belli eden evrakları tamam. Zaten sağlık kontrolleri yapılarak buraya getirilmişler. Ortamda herhangi bir bulaşıcı hastalık yok" diye konuştu.

    Eral, hindilerin yemleri ve sularının sık sık değiştirilip, değiştirilmediğini kontrol ettiklerini ifade ederek, hindi alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. "Öncelikle hayvanın genel görüntüsü çok önemli" diyen Çiğdem Eral, "Canlı bakması ve tüylerinin parlak olması lazım. Burunda ve gözlerde herhangi bir akıntı olmaması lazım. Dış görüntüde bir şey yoksa sağlıklıdır" dedi.

    Hindi satıcısı Kamil Yalçın ise hindi satışlarından bu yıl memnun olmadıklarını ifade ederek, "Geçen sene 100 liraya sattığımız hindiyi 80-90 liraya satıyoruz. Bunlar 12-13 kilo gelir. 9-10 kilo et çıkar. Hindilerimiz sağlıklı ve organik" şeklinde konuştu. Yalçın, hindi alan vatandaşlara da uyarılarda bulunarak, "Buraya geldiklerinde kanatlarının altına bakmaları lazım. Hayvanların tüyünün parlak olması ve kırık olmaması lazım. Kanatlarının altında bir sarılık varsa bu lezzetli bir hindidir. Sarı olması hindinin olgunlaşmış, kesime uygun olduğunu göstermektedir" ifadelerini kullandı.

    Zeynel Abidin Kaçar ise satışların iyi gittiğini, şu ana kadar 150-160 tane hindi sattığını söyledi. Fiyatların 80-85 arasında değiştiğini anlatan Kaçar, "Geçen seneye göre fiyatlar değişmedi, hemen hemen aynı. Hayvanların hepsi sağlıklı. Vatandaşlarımız kanadının altına bakması lazım. Sarı olduğunda yağlı, beyaz olduğunda yağsızdır" dedi.

    Öte yandan hindi almak isteyen vatandaşlarla satıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşandı. Vatandaşlar fiyatları pahalı bulurken, satıcılar ise hindi fiyatlarının geçtiğimiz yılla aynı olduğunu anlatamaya çalıştı.





    Yılbaşı hindisi alırken dikkat edin! Yorumları