Midesinden 5 kilo 'tümör' çıkarıldı / VİDEO   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (13:31)   Son Mesaj: 12-27-2010 (13:31)    Cevap: 0    Gösterim: 551  

    12-27-2010

    Midesinden 5 kilo 'tümör' çıkarıldı / VİDEO

    Midesinden 5 kilo 'tümör' çıkarıldı / VİDEO
    Konya'da mide şikâyetleri sebebiyle hastaneye başvuran bir hastanın midesinden, 5 kilogram ağırlığında Tümör çıkarıldı, Tümör hastanın midesinden başarılı bir ameliyatla alındı. Ameliyat sonrası şikâyetlerinden kurtulan ve rahat bir nefes alan 81 yaşındaki hasta tekrar sağlığına kavuştu.Konya"nın Derebucak ilçesi Gönyem Kasabasında yaşayan 81 yaşındaki Gülsüm YAKICI, 2 yıldır şiddetli ağrı çekmesi ve bu ağrıların artması üzerine Konya Özel BSK Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'ne müracaat etti.

    Gülsüm Yakıcı"nın 2 yıldır şiddetli ağrı çektiğini belirten kızı Ümmü Özkurt "" 2 yıldır annem midesinde şiddetli ağrı çekiyor, ameliyat için bir başka hastaneye gittik fakat riskli olması sebebi ile ameliyata alınmadı, tekrar Konya Özel BSK Hastanesine müracaat ettik ve doktorumuz Ali Çalıkuşu"nun sayesinde annem 2 yıl sonra ameliyat oldu ve sağlığına kavuştu"" dedi.

    Hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Çalıkuşu tarafından muayene edilen Yakıcı"nın midesinde bulunan 5 kilogram ağırlığında ki Tümör, başarıyla hastanın midesinden çıkarıldı.

    Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Çalıkuşu, " Hastamız ilimizdeki bir başka hastaneden nakil olarak buraya geldi. Hastamızda yaklaşık 2 senedir karnında giderek büyüyen şişlik ile birlikte, sindirim sistemi yakınması ve giderek artan karın ağrısı mevcuttu. Yapılan hızlı araştırmalar sonucu hastada giderek büyüyen bir mide tümörü ile karşılaştık ve derhal ameliyat olması gerekiyordu. Hasta yakınları ile birlikte ameliyat kararı aldık ve hastamız ameliyat edildi. hastanın midesinin tamamını saran 5-5 kg ağırlığında tümör çıkardık ve midesini tamamen aldığımız hastamıza ince bağırsaktan bir mide yaparak yemek borusuna ilave ettik. Hastamızın durumu şu anda gayet iyi, 1 kaç gün sonra hastamızı taburcu edeceğiz"" dedi.

    Konya Özel BSK Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Çalıkuşu böyle hastalıklarda zamanın oldukça önemli olduğunu belirtti. Çalıkuşu"" Bu tür vakalarda zaman hastalarımızda olduğu kadar bizler içinde çok büyük önem arz ediyor, bu tür vakalarda hasta ne kadar erken tedavi edilirse, sağlığına kavuşma şansı o kadar yüksektir.

    Bu hastanın bir şansıda hastamızın yaşı ile alakalı, bu tür vakalar ileriki yaşlarda bulunan hastalarda daha selim ve iyi huylu olarak seyrediyor. Bu hastamızın ileri bir yaşta olması ve 2 yıldır bu hastalığı çekmesine rağmen yaşamını sürdürebilmesi buna bir örnektir"" diye konuştu.

    ZEDHABER - KONYA





    Midesinden 5 kilo 'tümör' çıkarıldı / VİDEO Yorumları