Hamileler hava kirliliğine dikkat   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (13:29)   Son Mesaj: 12-27-2010 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 401  

    12-27-2010

    Hamileler hava kirliliğine dikkat

    Hamileler hava kirliliğine dikkat
    Özel Selçuklu Hastanesi hava kirliliğinin çevre ve hamileler üzerindeki etkileri konusunda bilgilendiriyor.Kirli hava içinde insan sağlığına zararlı çok sayıda madde bulunuyor. Bazı bireyler ise bu anormal durumdan daha çok etkileniyor. Gebe bayanlar bu konuda özellikle dikkat etmesi gereken gruplardan biri. Hamileler bu dönemlerde dışarıda olma noktasında tekrar tekrar düşünmeliler ve zorunlu olmadıkça kesinlikle dışarı çıkmamalılar denildi.

    Gebe olan bayanların zorunlu olmadığı sürece zor ve kirli hava şartlarında dışarıya çıkmaması gerektiğini söyleyen Konya Özel Selçuklu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nil Okur, çalışan veya dışarıya çıkma zorunluluğu olan kadınların ise kendilerini kirli havadan koruyucu tedbirler almaları gerektiğini belirtti.

    Özellikle nüfus yoğunluğunun fazla olduğu şehirlerde bu sorunun daha fazla olduğuna dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nil Okur, anne adaylarının bu dönemlerde beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini, enerji veren ve vitamin kaynağı olan besinlere yönelmeleri gerektiğini aktardı.

    Kirli havada bulunan zararlı gazların beyin motor eşgüdümünü ve konsantrasyonunu yorduğunu anlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nil Okur, zaman zaman beyne giden oksijen miktarının azalabileceğini söyledi. Azalan oksijenin bebeğin ihtiyacı olan oksijen miktarının verilmesini de zorlayacağını dile getiren Okur gebelerin sisli ve pis havalarda dışarıda olmamaya özen göstermeleri gerektiği uyarısında bulundu.


    ZEDHABER - KONYA





    Hamileler hava kirliliğine dikkat Yorumları