Kimliğinizi babanızın siz doğmadan yedikleri mi belirliyor?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-27-2010 (11:31)   Son Mesaj: 12-27-2010 (11:31)    Cevap: 0    Gösterim: 474  

    12-27-2010

    Kimliğinizi babanızın siz doğmadan yedikleri mi belirliyor?

    Kimliğinizi babanızın siz doğmadan yedikleri mi belirliyor?
    Gebelikte annenin beslenme düzeninin çocuk üzerinde önemli etkileri olduğu herkesçe bilinir. Peki babalar? Babanızın yiyip içtiklerinin genetik kimliğinizi belirleyebileceği aklınıza gelmiş miydi?Merve Tuncel'in haberi

    Bilim adamları babanın maruz kaldığı çevresel etkilerin, yeni nesle geçerek çocuklarda genlerin işleyişini yeniden programladığını belirledi.

    Teksas ve Massachusetts Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden araştırmacıların gerçekleştirdiği çalışmada çevresel faktörler içinde beslenmeyi temel alıyor.

    Araştırmaya göre memelilerde beslenme nesilden nesile aktarılan genleri etkiliyor.Buna göre babanın çevresel faktörleri kalp hastalığı ve diyabet gibi kompleks durumlarda büyük pay sahibi olabiliyor.

    OneIndia'ya konuşan araştırmanın öncüsü Oliver J. Rando: ''Çocuk anne rahmine düşmeden babanın neler yaptığını, nasıl yaşadığını bilmek hangi hastalıklara karşı risk taşıdığını belirlemede önemli.''diyor.

    Bu hipotezlerini test etmek için Rando ve arkadaşları iki grup erkek fareyi iki farklı diyet ile beslediler.

    İlk grup standart bir diyet verilirken, ikinci gruba düşük proteinli diyet uygulandı. Anneden gelecek etkileri engellemek için tüm dişi fareler ise aynı diyet ile beslendi.

    Rando ve arkadaşları, düşük proteinli beslenen grubun çocuklarını incelediklerinde ilginç bir bulguyla karşılaştı. Bunlar, standart grubun çocukları ile karşılaştırıldığında yağ ve kolestrol sentezinden sorumlu genlerinde artış olduğu görüldü.

    Araştırma Cell adlı dergide yayınlandı.

    ZAMAN





    Kimliğinizi babanızın siz doğmadan yedikleri mi belirliyor? Yorumları