Adanalı doktordan dünyada bir ilk   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-26-2010 (16:29)   Son Mesaj: 12-26-2010 (16:29)    Cevap: 0    Gösterim: 879  

    12-26-2010

    Adanalı doktordan dünyada bir ilk

    Adanalı doktordan dünyada bir ilk
    Adana'da özel bir hastanede görevli radyoloji uzmanı Doç. Dr. Mir Ali Purbager, dünyada ilk kez pankreasta, mikrodalga ablasyon (elektron akımıyla tümörlerin yakılması) yöntemini kullanarak tümörü yok etti.Adana'da özel bir hastanede görevli radyoloji uzmanı Doç. Dr. Mir Ali Purbager karaciğer, akciğer ve böbrek tümörlerinin tedavisinde kullanılan mikrodalga ablasyon yöntemini (elektron akımıyla tümörlerin yakılması) dünyada ilk kez pankreasta deneyerek, tümörü yok ettiğini açıkladı.

    Pankreas kanserine yakalanan Ferhat Akgöllü (74) üzerinde mikrodalga ablasyon yöntemini deneyen Doç. Dr. Mir Ali Purbager, "İlk kez pankreastaki tümöre bu yöntemi uyguladık. Hastamıza 10'ar dakikalık 3 seansta yaptığımız operasyon başarıyla tamamlandı. Yöntem birçok kişiye umut olabilir" diye konuştu.

    Yöntemin az sayıda merkezde karaciğer, akciğer ve nadiren böbrek tümörlerinde, deneyimli radyologlar tarafından uygulandığını söyleyen Purbager, "Kanserli hastaların tümörlerinin tedavisinde cerrahi yöntem öncelikle uygulanan yöntem. Ancak tümörün yeri, organlarla ilişkisi ve hastanın durumu nedeniyle ameliyat edilemeyen kitlelerde mikrodalga sistemi ise yeni uygulamaya başlandı. Yöntemin başarısı daha yüksek" dedi.

    Purbager'in verdiği bilgilere göre operasyon ise şöyle yapılıyor:

    "Mikrodalga ablasyonda özel bir yöntemle elektrotlar tümörün içine yerleştiriliyor, akım verilmesiyle tümör yakılıyor. Bu işlem yapılırken hastanın tümörlü bölgesi lokal anesteziyle uyuşturuluyor."

    Sağlığına kavuşan Ferhat Akgöllü, tedavi olmadan önce, çok ağrıları olduğunu belirterek, "Allah'a şükür şimdi çok iyiyim. Ne ağrım ne de sızım kaldı. Taburcu olmayı bekliyorum" dedi.
    Ceyla Gölcüklü, pankreas kanserinin son kurbanlarından biri olmuştu.







    Adanalı doktordan dünyada bir ilk Yorumları