Kış hastalıkları nasıl tedavi edilmeli?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-26-2010 (11:31)   Son Mesaj: 12-26-2010 (11:31)    Cevap: 0    Gösterim: 586  

    12-26-2010

    Kış hastalıkları nasıl tedavi edilmeli?

    Kış hastalıkları nasıl tedavi edilmeli?
    40 yıldır şifalı bitkiler üzerinde araştırma yapan ve bu alanda birçok kitaba imza atan Arif Pamuk, elimizin altındaki malzemelerin karışımları ile hastalıklardan nasıl korunabileceğimizi anlatıyor.Birçok kişide soğuk algınlığı, nezle, grip, farenjit, öksürük gibi hastalıklar görülüyor. Mutfağınızdaki malzemelerle karışımlar hazırlayıp önlem alabilirsiniz.

    Havaların soğumasıyla birlikte soğuktan kaynaklanan hastalıklar yayılmaya başlıyor. Nezle, grip, öksürük gibi bulaşıcı olanlarının yanı sıra soğuğun tetiklediği migren ağrıları ya da romatizmal ağrılar da şiddetini artırıyor. Bize düşen, bu hastalıklardan korunmak ya da ilerlemelerini önlemek için gereken tedbirleri almak.

    40 yıldır şifalı bitkiler üzerinde araştırma yapan ve bu alanda birçok kitaba imza atan Arif Pamuk, "Mutfağımızdaki Şifalı Bitkiler" adlı son kitabında, elimizin altındaki malzemelerin karışımları ile hastalıklardan nasıl korunabileceğimizi anlatıyor.

    Biz şimdilik yalnızca soğukla birlikte artan rahatsızlıkların çözüm yollarını derledik. Ancak Pamuk Yayıncılık'tan çıkan bu kitapta; bulantıdan dişeti rahatsızlıklarına, felçten kolesterole, mide yanmasından nasıra, saç dökülmesinden sivilceye, tansiyondan şişmanlığa, unutkanlıktan uyku problemlerine kadar birçok hastalığa şifa olacak bitki karışımlarına yer verilmiş.

    100 gr zeytinyağı, 30 gr çörekotu, 100 gr bal, 30 gr çam sakızı.Yapılışı: Malzemelerin hepsi her gün toz haline getirilir. Tamamı bir şişeye konularak iyice karıştırılır. İkiye bölünerek sabah ve akşamları içilir. Bu karışım soğuktan meydana gelen bütün hastalıklara, mafsal ağrılarına, uyuşukluklara ve felce karşı şifa. Soğuk algınlığı için diğer öneri şöyle: 2 limon rendelenerek 500 gr gülsuyuna karıştırılır, kaynatıldıktan sonra vücuda sürülür.

    Öksürüğe ballı zencefil

    3-4 parça zencefil, 1 kaşık bal, 1,5 su bardağı su.
    Yapılışı: Su ile zencefil 4 dakika kaynatılır. Bal ilave ederek tatlandırılır. Sabah ve akşamları içilir.

    Ihlamursuz bronşit geçmez

    2 elma, ıhlamur ve yeteri kadar su.
    Yapılışı: Elmalar dilim yapılır. Ihlamur ile birlikte suyun içine atılarak beş dakika kaynatılıp bardak bardak içilir. Mükemmel bir balgam söktürücüdür.

    Gribe buğday kepeği kürü

    6 gr buğday kepeği, 1 gr tuz, 5 gr karabiber, 1 çay bardağı su.
    Yapılışı: Buğday kepeği, tuz ve karabiber karıştırılır. Bir çay bardağı su ile kaynatılır, temiz bir cam kapta saklanır. Sabahları ve akşamları bir bardak su ile yutulur.

    Kimyon, kekik farenjit için kaynasın

    5 gr kekik, 5 gr kimyon, 1 çay bardağı sirke, 2 su bardağı su.
    Yapılışı: Hepsi birlikte kaynatılır. Elde edilen karışım ile gargara yapılır.

    Migrene gülsuyu

    Nohut kadar kâfur, yarım fincan gül suyu.
    Yapılışı: Kâfur, gül suyuna karıştırılarak ezilir. Bu karışımdan burun deliklerine sürülür.

    Romatizmaya kâfurlu masaj

    3 şeker büyüklüğünde kâfur, 500 gr zeytinyağı. Bu maddeler eritilir, sıvı hale getirilir, masaj yapılır. Zencefil ve havlıcandan ikişer parça, üç bardak su ile kaynatılır. Tok olarak günde 3 defa, bir bardak içilir.

    Nezlenin değişmez formülü

    1 fincan dereotu tohumu, yarım fincan kereviz, yarım fincan kekik, yarım fincan papatya, 5 çay bardağı su. Yapılışı: Malzemelerin her biri suyun yarısı kalana kadar kaynatılır. Süzülür ve içilir. Nezle için diğer öneri de şöyle: 3 kaşık kekik, 1 bardak su 3 dakika kaynatılıp üçe bölünerek sabah, öğle, akşam içilir.

    Hapşırığın ilacı elma koklamak

    Gülyağı, burun deliklerine iki damla damlatılır. Elma veya sünger koklamak da hapşırmayı önler.

    ZAMAN





    Kış hastalıkları nasıl tedavi edilmeli? Yorumları