Psikologlar için 'meslek yasası' şart   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-23-2010 (13:30)   Son Mesaj: 12-23-2010 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 543  

    12-23-2010

    Psikologlar için 'meslek yasası' şart

    Psikologlar için 'meslek yasası' şart
    Bakanlık psikolojik danışma merkezlerini kapatma kararı aldı. Doç. Dr. Malkoç, "Bu yanlışın giderilmesi için meslek yasamızın çıkarılması gerek" dedi.Ebru Baran'ın haberi

    Türk Psikiyatri Derneği"nin ruh sağlığı alanının denetimi için hazırladığı ve Sağlık Bakanlığı"na gönderdiği raporu genelgeye dönüştüren Bakanlık, psikolog ve psikolojik danışmanların işyerlerini kapatma kararı aldı.

    Karara göre psikologlar, psikiyatristlerin merkez veya muayenehanelerinde çalışacak. Gelişmeleri değerlendiren Türk Psikologlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Malkoç, "30"a yakın psikolojik danışma merkezine "kapatılacak" tebligatı gelmiş.

    Bir kısmı kapatılmış, geri kalanları da kapatılacak. Gelinen noktanın nedeni 40 yıldır mücadele verdiğimiz meslek yasamızın olmaması. Ama minibüscüden psikiyatristine herkesin meslek yasası var. 4 yıl üniversite eğitimi alıyoruz, meslek olarak görülmemiz gerekli" diye konuştu.

    DAVA DANIŞTAY'DA

    Gelenleri hasta algılayan Psikiyatri Derneği"nin raporunda artniyet gözettiğini düşünmediğini belirten Malkoç, "Ortada insan hayatı söz konusu. Psikiyatri camiasında böyle düşünler varsa bunları içlerinden temizlemeliler" dedi. Genelgeyle ilgili yürtümeyi durdurma davası da açtıklarını da ifade eden Malkoç, "Dava Danıştay"da. Kararı bekliyoruz" diye konuştu.

    STAR





    Psikologlar için 'meslek yasası' şart Yorumları