Sütteki bir madde diyabet riskini düşürüyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-21-2010 (15:29)   Son Mesaj: 12-21-2010 (15:29)    Cevap: 0    Gösterim: 504  

    12-21-2010

    Sütteki bir madde diyabet riskini düşürüyor

    Sütteki bir madde diyabet riskini düşürüyor
    Boston'daki Harvard School of Public Health'de görevli bilim adamı Dariush Mozaffarian ve ekibi, sütteki bir maddenin diyabet riskini düşürdüğünü belirledi.Amerikalı bilim adamları, sütteki bir maddenin diyabet riskini düşürdüğünü belirledi.

    Boston'daki Harvard School of Public Health'de görevli bilim adamı Dariush Mozaffarian ve ekibi, 3736 kişinin katıldığı ve aslında kalp ve dolaşım bozukluklarının risk faktörlerini belirlemek için yapılan uzun dönemli araştırmayı değerlendirdi.

    Bilim adamları, bu araştırmanın verilerini kullanarak katılımcıların diyabet riskini belirlemek için kan şekeri ve insülin değerlerini, ayrıca kandaki çeşitli yağ asitlerinin oranlarını analiz ettiler.

    Analiz sonucunda, kandaki trans palmitoleik asit oranı yükseldikçe, kolesterol, enfeksiyon ve özellikle diyabet riskinin düştüğü tespit edildi.

    Bilim adamları, trans palmitoleik asidin vücut tarafından üretilmediğini ve sadece süt ürünlerinin tüketilmesiyle alındığını vurguladılar. Ekip başkanı Mozaffarian, bu yağ asidinin tip 2 diyabet riskini yüzde 60'a kadar düşürebildiğini kaydetti.

    Bundan sonraki araştırmalarda trans palmitoleik asidin ne şekilde etki ettiği ve diyabet tedavisinde nasıl kullanılacağının araştırılacağını söyleyen Mozaffarian, şimdiye kadar süt ve süt ürünlerini bolca tüketen kişilerde diyabet hastalığının çok az görüldüğünü, ancak bunun nedeninin bilinmediğini ifade etti.





    Sütteki bir madde diyabet riskini düşürüyor Yorumları