Üniversitesinde öğrencilere prezervatif dağıtıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-02-2010 (12:29)   Son Mesaj: 12-02-2010 (12:29)    Cevap: 0    Gösterim: 579  

    12-02-2010

    Üniversitesinde öğrencilere prezervatif dağıtıldı

    Üniversitesinde öğrencilere prezervatif dağıtıldı
    Selçuk Üniversitesi kampüsünde Türk Tıp Öğrencileri Ulusal Birliği (TurkMSIC) Topluluğu üyesi öğrenciler tarafından AIDS Günü dolayısıyla öğrencilere prezervatif dağıtıldı.Tıp Fakültesinde okuyan öğrencilerden oluşan topluluk üniversite yerleşkesi içersinde bulunan Gökkuşağı alışveriş merkezinde stant açtı. Öğrencilere AIDS ve HIV ile ilgili broşür dağıtıldıktan sonra öğrencilere kondom dağıtıldı.

    AMAÇ BİLGİLENDİRMEK

    Bazı öğrencilerin tepki gösterdiği uygulamayı savunan Türk MSIC Selçuk Üniversitesi Topluluk Başkanı Aylin Bal, uygulamanın AIDS ve HIV konusunda bilgilendirme amaçlı olduğunu savundu. Başkan Bal, AIDS ve HIV"in bir birinden farklı olduğunu bu yüzdenden böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Bal, "AİDS cinsel yolla bulaşan hastalıklardan biridir. Bu nedenle korunma çok önemlidir. Korunmayı teşvik etmek amacıyla 1 Aralık dünya AİDS gününde oyunlar eşliğinde kondom dağıtımı yaptık. Amacımız gençliği bilgilendirmek." diye konuştu.

    TEPKİ GÖSTERENLER OLDU

    Bazı öğrenciler ise yapılan uygulamanın yanlış olduğunu belirterek tepki gösterdi. İsminin açıklanmasını istemeyen öğrenci ise "Hastalık konusunda halkın ve öğrencilerin bilgilendirilmesi çok doğal. Buna itirazımız yok. Ancak üniversite içersinde kondom dağıtmanın mantığını kavrayamadım. Amaç bilgilendirmekse konferans yapsınlar, broşür dağıtsınlar. Şehir merkezinde evli insanlara dağıtılsın. Burada yapılan uygulama tamamen başka amaçlar için yapılıyor" dedi.

    ZEDHABER/KONYA





    Üniversitesinde öğrencilere prezervatif dağıtıldı Yorumları