Yeni Ortadoğu politikası sağlığa yaradı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-28-2010 (18:27)   Son Mesaj: 11-28-2010 (18:27)    Cevap: 0    Gösterim: 654  

    11-28-2010

    Yeni Ortadoğu politikası sağlığa yaradı

    Yeni Ortadoğu politikası sağlığa yaradı
    Türk dış politikasının yeni vizyonu meyvelerini vermeye başlarken özellikle bir çok Ortadoğu ülkesi sağlık turizminde rotasını Türkiye'ye çevirdi.Komşularla ''sıfır sorun'' ve Türkiye'nin Ortadoğu ülkelerindeki etkisi, 3-6 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan ''3. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi''ne de yansıdı.

    Çoğunluğunu Türk cumhuriyetleri ve Ortadoğu'dan olmak üzere 40'tan fazla ülke kongreye büyük ilgi gösterirken, aralarında bakanların da bulunduğu 150'nin üzerinde üst düzey yönetici ve iş adamı kongreye katılacaklarını bildirdi.

    3. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi Genel Koordinatörü İffet Erçil Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki uluslararası toplantıya, gerek yurt içinden gerekse Ortadoğu ülkeleri ve Türk cumhuriyetlerinden çok sayıda yatırımcı ve iş adamının büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

    Kongrede, sağlık turizmindeki standartların yanı sıra insan kaynakları ve yabancı doktorların çalıştırılması gibi çeşitli konular ve yerel yönetimler ile üniversitelerin rolüyle ilgili bakış açılarının da değerlendirileceğini aktaran Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

    ''Yurt dışından gelen iş dünyası temsilcileri ve uzmanlarla, Türkiye'deki hastane, sağlık kurumları temsilcileri ile yatırımcıların bir araya gelebilmesi, iş birliği ve iş ortaklığı görüşmelerinin sağlanabilmesi için iki gün boyunca özel iş görüşme saatleri planladık. Kongreye sağlık turizmi alanında çeşitli kitapları bulunan birçok ünlü isim de katılacak. Amerikan Medikal Turizm Başkanı Renee Marie Stephone, araştırmacı yazar Dr. Pres Vagyas, D-8 Ülkeleri Genel Sekreteri Widi A. Pratikto, İslam Kalkınma Başkanı Hisham Eakha kongreye katılacak önemli isimlerden sadece bir kaçı.''

    Sağlık turizmi alanında çeşitli temaslar ve ikili işbirliklerinin ele alınacağı kongreye Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanı sıra yurt içinden ve dışında çok sayıda özel hastane ve otel yöneticisi ile çeşitli sağlık ve sosyal sigorta kurumlarının temsilcilerinin de katılacağını dile getiren Kaya, toplantı sonrası yabancı konukların Bursa'da ağırlanacağını ifade ederek, bölgedeki termal tesislerde incelemeler bulunacaklarını sözlerine ekledi.

    Bu arada kongreyle ilgili bilgilerin ''www.saglikturizmi2010.org'' adlı resmi internet sitesinde yer alacağı bildirildi.





    Yeni Ortadoğu politikası sağlığa yaradı Yorumları