Yıpranmış cildi tazelemenin farklı bir yolu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-25-2010 (14:30)   Son Mesaj: 11-25-2010 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 775  

    11-25-2010

    Yıpranmış cildi tazelemenin farklı bir yolu

    Yıpranmış cildi tazelemenin farklı bir yolu
    Son yıllarda şehir yaşamının ağır koşullarında yıpranan ciltlerini onarmak için, erkeklerde kadınlar kadar cilt sağlığına önem vermeye başladı.Kozmetik ürünler ve birbiri ardına geliştirilen yöntemler sıkça kullanılır oldu. Son olarak Amerika"da kullanılmaya başlanan Microroller yöntemi ülkemizde de uygulanmaya başlandı. 2000 yılında Amerika"da geliştirilen Microroller yöntemi 5 yıl süren deneysel çalışmaların ardından, Brad Pitt"in kullanımıyla yaygınlaştı. Ülkemizde bu yöntemi uygulayan kliniklerden olan Lazerline"ın Uzman Estetisyeni Pervin Dinçer, Microroller ile cilt gençleştirmenin detaylarını paylaştı.

    CİLT YAPITAŞLARININ YENİDEN OLUŞUMUNU HIZLANDIRIYOR…

    Pervin Dinçer, üzerinde mikro düzeyde 192 iğne bulunan küçük ve silindirik bir alet olan 'microroller'ın, kişisel uygulama kolaylığının yanı sıra etkinliğinin hızla gözlenen bir yöntem olduğunu belirtti. Dinçer, "Özel olarak hazırlanmış bu mikro iğnelerin deri üzerinde mikro kanallar açarak, cilde uygulanan preparatların cilt altına 200 kattan fazla geçmesini sağladığını, uygulamanın ardından ise 10 dakika içinde kapanan bu mikro kanallar aynı zamanda cilt altında bir iyileşme mekanizması oluşturarak, vücudun kendi yapıtaşlarının yeniden oluşumunu hızlandırdığını" söyledi.

    Dinçer, bu yöntemle yaşlı kuru cildin yenilenmesi sağlanırken, kolajen oluşumunu ve kan dolaşımını arttırdığından ölü hücrelerin kolayca dökülmesinin de mümkün olduğunu vurguladı.

    Pervin Dinçer, çoğunlukla yüzdeki yaşlanma çizgilerine yönelik uygulanan micro iğnelerin, doğum sonrası ve sık kilo alıp vermeye bağlı gelişen çatlak ve selülit tedavisinde de kullanıldığına dikkat çekti. Bu yöntemin yüzlerce yıllık geçmişi bulunan akupunktur tedavisine dayanarak geliştirildiğini belirten Dinçer, evde kullanılan cilt bakım kremlerinin de emilimini hızlandırarak cildin kendini kısa sürede yenilemesini sağladığını belirtti.

    CİLT BAKIMINDA KÖK HÜCRE EXTRESİ…

    Microroller'la birlikte tedavinin hızlandırılabilmesi için kök hücreli ve büyüme faktörleri içeren serumlar, açılan micro kanallardan sonra çok hızlı bir şekilde cilde yedirilir. Uygulama sonrasında cilt de oluşan sıkılaşma ve canlılıkla etkisini gösteriyor.

    Microroller tedavisi klinik ortamda yapıldıktan sonra, sonuçların devam etmesi ve cildin eski kötü günlerine dönmemesi önemli bir nokta. Ciltteki canlılığın sürekli olarak korunması için geliştirilen ev tipi kullanıma yönelik model, küçük bir eğitimden sonra kullanıma sunulabiliyor.





    Yıpranmış cildi tazelemenin farklı bir yolu Yorumları