Şeker hastalığında ozon tedavisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-24-2010 (14:30)   Son Mesaj: 11-24-2010 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 566  

    11-24-2010

    Şeker hastalığında ozon tedavisi

    Şeker hastalığında ozon tedavisi
    Dr. Nagihan Yararoğlu, şeker hastalığının yan etkilerinden ozon tedavisiyle korunulabileceğini söyledi.Diabetes Mellitusun (şeker hastalığı) tedavisinde ozon tedavisi başarıyla kullanılmaktadır diyen Konya Fizikon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Uzmanı Dr. Nagihan Yararoğlu ""Şeker hastalığı tip 1 ve tip 2 diyabet olarak ikiye ayrılır. Tip 1 diyabette kan şekerini düşürmede etkili değildir. Fakat hem tip 1 hem tip 2 diyabetin yan etkilerinin giderilmesinde ozon tedavisi çok etkilidir. Kan şekeri yani glikoz, ozonun etkisiyle vücut doku ve hücrelerine kolaylıkla girebilmektedir. Bu da tip 2 şeker hastalarının en önemli sorunu olan kan şekeri düzeyinin düşmesine yol açmaktadır. Ozon tedavisi sayesinde şeker hastalarının tedavide gereksinmesi olan ilaç dozları düşmektedir. Diğer yandan diyabetin kronik komplikasyonlarının (yan etkilerinin) gelişmesi de engellenmektedir"" dedi.

    ŞEKER'İN YOL AÇTIĞI TAHRİBAT

    Uzman Dr. Nagihan Yararoğlu Şeker hastalığı büyük damarlarda damar sertliği (ateroskleroz) yaptığnı belirtti. Yararoğlu "Şeker hastalığının organlara ait küçük damarlarda bozukluk yapması karakteristiktir. Göz ve böbrek gibi organların küçük damarlarının etkilenmesi çok ciddi sonuçlar yaratmaktadır. Şeker hastalığı sıklıkla kalp damarlarını etkiler. Gözün özellikle retina tabakasındaki damarların etkilenmesi hafif görme bulanıklığından körlüğe kadar gidebilen bozukluklara neden olmaktadır. Körlüğün en sık rastlanan nedenlerinden biri şeker hastalığına bağlı retina bozukluklarıdır. Şeker hastalarında, beyin damarlarının da etkilenmesi sonucu, beynin damarsal kökenli hastalıklarının (inme; yarı felç) ortaya çıkma sıklığı artmaktadır. Böbrek glomerülleri ve borucukları da şeker hastalığı sonucu bozulmaktadırlar. Bu ise zamanla ağır bir böbrek yetmezliği tablosuna yol açarak şeker hastalarının dialize girmelerine yol açmaktadır. Ayaklardaki damarların şeker hastalığına bağlı olarak tıkanması iyileşmeyen yara ve gangren gelişmesine neden olur"" diye konuştu.

    YAN ETKİLERDEN KORUNULUR

    Majör(büyük ozonlama) yaptıran şeker hastaları şekerin yan etkilerinden büyük ölçüde korunur diyen Uzman Dr. Nagihan Yararoğlu "Görmesi azalan hastanın görmesi, böbrek hastasının böbrek fonksiyonları, ayak yaraları ve nöropatisi (ellerde ve ayakta uyuşma, yanma, güçsüzlük) düzelir. Ozon tedavisi uygulanan hastaların kan şekeri dikkatle izlenmelidir. Çünkü ozon tedavisi sonucunda kan şekeri düşebildiği için kan şeker düzeyine göre diyabet ilaçları tekrar düzenlenmelidir.Kan şekerinin düzene girmesinin yanında hastaların genel durumunda düzelir, iş gücünde artış olur ve uyku düzene girer. Antioksidan savunma gücünde de artış görülür. Bu da şeker hastalarının korkulu rüyası olan mikrobik hastalıklara yakalanma konusunda başarı sağlar." açıklamalarında bulundu.

    ZEDHABER/KONYA





    Şeker hastalığında ozon tedavisi Yorumları