Sağlıkta Türkiye - Suudi Arabistan işbirliği   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-19-2010 (08:31)   Son Mesaj: 11-19-2010 (08:31)    Cevap: 0    Gösterim: 531  

    11-19-2010

    Sağlıkta Türkiye - Suudi Arabistan işbirliği

    Sağlıkta Türkiye - Suudi Arabistan işbirliği
    Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Abdullah bin Abdul Aziz Al Rabeeah, kan plazması üretimi ve hac dönemi tıbbi hizmetleri başta olmak üzere çok sayıda sağlık alanında Türkiye ile iş birliği yapacaklarını söyledi.Arab News'in haberine göre Al Rabeeah, hac ibadetini yapmak üzere Suudi Arabistan'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile önceki gün Mekke'deki Mina Acil Servis Hastanesi'nde bir görüşme gerçekleştirdi. Yerel basına konuşan Suudi Bakan, "Hac sırasında büyük kitlelerin toplanması işlemini kolaylaştırmak için uzman değişimi ve bilgi teknolojileri konularında Türk Sağlık Bakanlığı ile iş birliğine gideceğiz. Buna ek olarak Suudi ve Türk doktorlar, hacıların sağlık hizmetlerinin karşılanması alanında birbirlerinin tecrübelerinden yararlanacak" dedi.

    Bakan Akdağ da, Suudi Arabistan'ın her yıl milyonlarca hacıyı başarıyla ağırladığını, özellikle sağlık alanında olmak üzere hacılara çok yönlü hizmet verdiğini söyledi.

    Bu arada, Al Rabeeah ve Bakan Akdağ, Mekke'de bütün sağlık hizmetlerinin kontrol edildiği Hac Sağlık Operasyonu ve Kontrol Merkezi'ni ziyaret etti. Akdağ'ın, Türk uzmanlardan oluşan bir takımın merkezi gözlemlemesini talep ettiği, Suudi mevkidaşının da talebi memnuniyetle kabul ettiği öğrenildi. Haberde, bu yıl 70 bin Türk hacının Kutsal Topraklara geldiği vurgulandı.





    Sağlıkta Türkiye - Suudi Arabistan işbirliği Yorumları