Meyve ve sebze sularının faydaları   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-06-2010 (15:31)   Son Mesaj: 11-06-2010 (15:31)    Cevap: 0    Gösterim: 623  

    11-06-2010

    Meyve ve sebze sularının faydaları

    Meyve ve sebze sularının faydaları
    ABD'deki Wake Forest Üniversitesi’nin, şalgam suyunun bunamayı önleyebileceğini tespit etmesinin ardından İngiliz sağlık yazarı Peta Bee, meyve ve sebze sularının faydalarını listelediBee, faydalı olsalar da bu içeceklerin fazla tüketilmesinin dişlere varar verebileceği ve kilo almaya yol açabileceği uyarısında bulundu.

    Nar suyu: California Üniversitesi"nin araştırmasına göre, nar suyu prostat kanseriyle mücadelede etkili. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde kalp hastalıklarından koruyor ve kötü kolesterolü de düşürüyor.

    Greyfurt suyu: ABD"de yapılan bir araştırmaya göre, kilo vermeye yardımcı oluyor. Ayrıca bazı kanser ilaçlarının etkisini artırıyor.

    Elma suyu: Beyindeki "asetilkolin" kimyasalının seviyesini koruyarak hafıza kaybı riskini azaltıyor.

    Vişne suyu: İngiltere"deki Northumbria Üniversitesi"nin araştırmasına göre, vişne suyu kas ağrıları, kramplar ve gut hastalığından kaynaklanan ağrılara karşı etkili oluyor.

    Portakal suyu: Portakal suyunda bulunan "hesperidin" isimli antioksidan, kalp hastalıkları riskini azaltıyor. ABD"de yapılan bir araştırmada, günde 500 ml portakal suyu içen erkeklerin tansiyonunun daha düşük olduğu bulundu.

    Ananas suyu: İçerisinde bulunan "bromelain" enzimi, sindirimi kolaylaştırıyor. Ayrıca öksürüğe ve soğuk algınlığına da iyi geliyor.

    Havuç suyu: İngiltere"deki Newcastle Üniversitesi"nin araştırmasına göre, havuç kanserle mücadeleye yardımcı oluyor. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendiriyor ve görme kalitesinin korunmasını sağlıyor.

    Domates suyu: Domatese kırmızı rengini veren "likopen" güçlü bir antioksidan. Ayrıca araştırmalarda güneş yanıklarına karşı cildi koruduğu da gözlemlendi. Düzenli olarak tüketildiği takdirde prostat kanseri riskini de azaltıyor.





    Meyve ve sebze sularının faydaları Yorumları