Nevşehir'deki kanser vakalarını TBMM araştıracak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-04-2010 (16:31)   Son Mesaj: 11-04-2010 (16:31)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    11-04-2010

    Nevşehir'deki kanser vakalarını TBMM araştıracak

    Nevşehir'deki kanser vakalarını TBMM araştıracak
    TBMM Kanser Araştırma Komisyonu, Nevşehir'in bazı belde ve köylerinde görülen kanser hastalıklarını araştırmak üzere yarın kente gelecek.Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesi ile Ürgüp ilçesine bağlı Karain ve Sarıhıdır köylerinde görülen kanser vakalarının araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla oluşturulan ve 20 milletvekilinden oluşan TBMM Kanser Araştırma Komisyonu, Nevşehir'de incelemelerde bulunacak.

    Komisyon üyeleri yarın ilk olarak Nevşehir Valiliğinde yapılacak toplantıda, mezotelyoma kanserine karşı alınan idari önlemler hakkında brifing alacak.

    Komisyon, daha sonra İl Sağlık Müdürlüğünde hastane başhekimlerinin de katılacağı toplantıda, mezotelyoma kanserine karşı alınan tıbbi önlemleri dinleyecek.

    Ürgüp ilçesine bağlı Karain ve Sarıhıdır köylerinde incelemelerde bulunacak komisyon üyeleri, vakit kalması halinde Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesine de gidecek.

    TBMM Kanser Araştırma Komisyonu üyeleri akşam saatlerinde Nevşehir'den ayrılacak.





    Nevşehir'deki kanser vakalarını TBMM araştıracak Yorumları