SES: Aile Hekimliği yıkımlara neden oluyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-04-2010 (13:30)   Son Mesaj: 11-04-2010 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 551  

    11-04-2010

    SES: Aile Hekimliği yıkımlara neden oluyor

    SES: Aile Hekimliği yıkımlara neden oluyor
    Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Aile Hekimliği uygulamasından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da da başlayan Aile Hekimliği uygulaması eleştirildi.

    Uygulamadan vazgeçilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, Aile Hekimliğinin, "uygulandığı her ülkede yıkımlara ve acılara neden olduğu" belirtilerek, "Toplumu ve insanları acımasız ilaç ve tıbbi malzeme tekelleriyle özel sektörün bitmek tükenmek bilmez kar hırsına kurban etmeyin'' denildi.

    Bu sistemin Almanya'da da uygulandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    ''Almanya gibi gelişmiş bir ülke bile bunun bedelini ödeyemiyor ve sistem çöküyor. Reform denilen her şey yeni yeni alanların özel sektöre devri anlamına geliyor. SGK'nın sağlık uygulama tebliği nedeniyle insanlarımız daha bugünden özel sigorta şirketlerinin pençesine düşmektedir. Binlerce hekim 'aile hekimi' adı altında taşeron yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Daha bugünden tıbbi malzeme ve ilaç tekellerinin para istasyonu haline gelen eczanelerin ve SGK'nın yanında yakında aile hekimleri de zorunlu olarak yer alacak.

    Aile hekimliği uygulamasını, bedelini halka yüklemeden götürmenize olanak yoktur. İstanbul semalarını 'ücretsiz aile hekimliği başlıyor' diye süslemeniz doğru değil. Çünkü sizin aile hekimine başvuran her bireyden almak istediğiniz 2 liralık katkı payını biz mahkeme kararıyla iptal ettirdik. Şimdi de aile hekimliği ücretsiz diye propaganda ediyorsunuz.

    Ameliyata, ilaca daha fazla para harcanması, sağlığa daha fazla kaynak ayrılması anlamına gelmiyor.

    İngiltere, Amerika ve Almanya örneklerinin tekrar incelenmesini öneririz. Her işin başı sağlıksa, sağlıkla oynamak bütün bir toplumun hayatıyla oynamaktır.''





    SES: Aile Hekimliği yıkımlara neden oluyor Yorumları