4 kişinin yaşam umudu 20 dakika ile söndü!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-30-2010 (16:30)   Son Mesaj: 10-30-2010 (16:30)    Cevap: 0    Gösterim: 415  

    10-30-2010

    4 kişinin yaşam umudu 20 dakika ile söndü!

    4 kişinin yaşam umudu 20 dakika ile söndü!
    Muğla'nın Fethiye ilçesinde beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden bir hastadan alınan organlar, yeni sahiplerine ulaştırılamadı.4 kişiye hayat olacak organları almak için İzmir'den gelen ekip organların yaşamsal faaliyetlerini kaybetmesi nedeniyle elleri boş dönmek zorunda kaldı.

    İşçi emeklisi Necati Has, beyin kanaması şüphesiyle Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemeyen Has'ın beyin ölümü gerçekleşti. Fethiye Devlet Hastanesi yetkilileri Necati Has'ın Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki ailesi ile görüşüp, organ bağışı konusunda izinlerini istedi. Necati Has'ın yakınları Fethiye'ye gelirken, Has ailesi organlarının bağışlanması konusunda yetki verdi. Bunun üzerine devreye giren hastane yönetiminin girişimleri ile Necati Has'ın karaciğeri Malatya'ya, böbrekleri Ege Üniversitesi'ne, kalp kapakçığının ise İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'ne götürmesi kararlaştırıldı. İzmir'den Fethiye'ye 4 kişiye hayat olacak organları almak için gelen ekip, büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Gece yarısını geçtikten sonra hastaneye ulaşan ekipler Necati Has'ın 20 dakika önce kalbinin durduğunu öğrendi. Gerekli incelemeyi yapıp İzmir'deki profesörlerle görüşen ekip organların kullanılamayacağı görüşünde birleşince elleri boş olarak geri döndü.

    Organların alınamayacağı haberi ile ikinci kez büyük bir üzüntü yaşayan Necati Has'ın yakınlarından yeğeni Hakan Has, "Amcamızı kaybettik. Organ bağışında bulunduk. Organlarının başka bedenlerde hayat bulmasını isterdik. Ama maalesef bu gerçekleşmedi." dedi.

    Fethiye Devlet Hastanesi yetkilileri ise beyin ölümü gerçekleşen hastanın 18 saat sonra hayatını kaybettiğini hatırlatırken, organların alınamamasını yakınlarının yaşadığı şehrin uzaklığı ve karar verme aşamasının uzamasına bağladı. Necati Has'ın Elbistan'da bulunan yakınlarının gelmesinin uzun sürdüğünü kaydeden hastane yönetimi, şu açıklamada bulundu: "Hastanemize beyin kanaması şüphesi ile getirilen ve daha sonra beyin ölümü gerçekleşen Necati Has'ın ailesi organları bağışlamıştı. Fakat İzmir'den yola çıkan ekibin hastaneye gelmesine bir saat kala kalp maalesef durdu. Bir saate yakın kalp masajı yapıldı. Donörü ekibin gelmesinden 20 dakika önce kaybettik."





    4 kişinin yaşam umudu 20 dakika ile söndü! Yorumları