Öğün arası atıştırarak da kilo verilebilir   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-29-2010 (21:27)   Son Mesaj: 10-29-2010 (21:27)    Cevap: 0    Gösterim: 551  

    10-29-2010

    Öğün arası atıştırarak da kilo verilebilir

    Öğün arası atıştırarak da kilo verilebilir
    Pek çok kişi kilo verebilmek için adeta yemeden içmeden kesiliyor, spor salonlarına kendini hapsediyor.. Ancak ABD'de yapılan bir araştırmaya göre bu yöntem oldukça hatalı.Uzmanlara göre, öğünler arası birşeyler atıştırmak obezite riskini azaltıyor, kiloyu kontrol altıda tutmaya yardımcı oluyor.

    Konuya ilişkin bilgi veren Beslenme uzmanı Mehlika Öktem, "Önceden aç kalmanın doğru bir yöntem olduğunu zannediyorduk. Fakat artık böyle olmadığı bilimsel araştırmalarla da ortaya çıktı" dedi.

    Son olarak Amerika"da beslenme alışkanlıkları üzerine yapılan bir araştırma ara öğünlerin obezite riskini azalttığını ortaya koydu. Atıştırmak kolestrol ve diyabet seviyesini kontrol altında tutmaya da yardımcı oluyor.

    Öktem, "Hep bir iyilik hali içersinde olursunuz ve midenizde hazımsızlık, gaz, gastrit ve reflü gibi problemlerin oluşmasını da engellemiş olursunuz" diye konuştu.

    Ara öğünlerde neler yenilmesi gerektiği ile ilgili de bilgi veren Öktem, şunları söyledi:
    "Meyve olabilir. Kuru meyveler, kuru kayısı, altın çilek, üzüm olabilir. Kepekli bisküviler, yağı azaltılmış light yoğurt ya da ayran, probiyotik yoğurtlar olabilir, ekmek-peynir, kepekli bir tost bunlar hem çalışanlar için hem de evde beslenmede ara öğünler olabilir."

    Ancak atıştırırken aşırıya kaçmamak gerekiyor.





    Öğün arası atıştırarak da kilo verilebilir Yorumları