Sağlıklı ve daha uzun ömür için tavsiyeler!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-29-2010 (15:31)   Son Mesaj: 10-29-2010 (15:31)    Cevap: 0    Gösterim: 614  

    10-29-2010

    Sağlıklı ve daha uzun ömür için tavsiyeler!

    Sağlıklı ve daha uzun ömür için tavsiyeler!
    Yapılan son araştırmalar, beslenme ve yaşam tarzını değiştirerek, ömür uzatmanın mümkün olduğunu gösteriyor. İşte uzun ömür için yapmanız gerekenlerden bazıları...1 İLA 3 YIL UZATMAK İÇİN

    C Vitamini tüketin: California Üniversitesi yaptığı araştırmalar sonucunda C vitamini açısından zengin gıdaları düzenli ve sık tüketen kadınların 1, erkeklerin ise 6 yıl daha uzun yaşadıklarını ortaya koydu.

    3 İLA 5 YIL UZATMAK İÇİN

    Dostlarınızla vakit geçirin: Harvard Üniversitesi dostlarıyla düzenli vakit geçiren insanların ortalama 3 yıl daha uzun yaşadıklarını açıkladı.

    5 İLA 10 YIL UZATMAK İÇİN

    Çikolata tüketin: ABD"li araştırmacılar haftada 3 kez siyah çikolata yiyen insanların yemeyenlere göre 5 yıl daha fazla yaşadıklarını ortaya çıkardılar.

    Japon gibi yiyin: Bilim adamları japonlar gibi midesinin sadece %80"ini dolduracak şekilde yemek yiyen insanların 6 yıl daha uzun yaşayabileceklerini belirtti.

    Vejeteryan olun: Viyana Üniversitesi"nden Prof. İbrahim Elmadfa vejeteryanların vücutlarına zararlı doymuş yağ alınımını büyük ölçüde azalttıkları için çok sık et yiyenlere göre 7 yıl daha uzun yaşayabildiklerini söyledi.

    10 İLA 15 YIL UZATABİLMEK İÇİN

    Muz tüketin: Günde bir tane muz tüketmek ömrü 10 yıla kadar uzatabiliyor. Potasyum kaynağı olan muz, kan basıncının düşmesine yardımcı oluyor.

    Küçük porsiyonu tercih edin: ABD"de Boston Brigham Kadın Hastanesi büyük porsiyonlar halinde yemek yiyenlerin kalp krizi riskinin gün boyunca az yiyen insanlara göre 10 kat daha fazla olduğunu açıkladı.

    15 YIL UZATABİLMEK İÇİN

    Egzersiz yapın: Kanada"da York Üniversitesi gençler üzerinde yaptığı araştırmada kas geliştirecek biçimde spor yapanların daha sağlıklı olduğunu açıkladı. Günde yarım saat düzenli yürüyüş yapan kişilerin kalp krizi riskinin azaldığı ve daha uzun yaşadıkları ortaya kondu.

    Kafaya Takmayın: Hayata pozitif bakan insanlar, sürekli homurdananlara kıyasla 15 yıl daha fazla yaşıyorlar.





    Sağlıklı ve daha uzun ömür için tavsiyeler! Yorumları