Kalp ameliyatında hemen ayaklandıran yöntem   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-19-2010 (13:30)   Son Mesaj: 10-19-2010 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 916  

    10-19-2010

    Kalp ameliyatında hemen ayaklandıran yöntem

    Kalp ameliyatında hemen ayaklandıran yöntem
    Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı, Ege Bölgesi'nde ilk kez uygulanan Minimal invaziv koroner arter bypass cerrahisi (MİDCAB) kalp ameliyatıyla hastaların çok daha kısa bir sürede, normal hayatlarına dönebildiğini söyledi.BSK Denizli Cerrahi Hastanesi kurucu hekimi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı, Ege Bölgesi'nde ilk kez uygulanan Minimal invaziv koroner arter bypass cerrahisi (MİDCAB) kalp ameliyatıyla hastaların çok daha kısa bir sürede, normal hayatlarına dönebildiğini söyledi.

    Baltalarlı, BSK Cerrahi Hastanesi'nde yeni yapılan ameliyatla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, hastanenin Kalp Damar Cerrahisi polikliniğinde, bypass ameliyatlarında Türkiye'de yeni uygulanmaya başlanan MİDCAB yöntemiyle ilk kalp ameliyatını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

    Türkiye'de sayılı hastanede uygulanan MİDCAB yönteminin Ege Bölgesinde ilk kez BSK Denizli Cerrahi Hastanesi'nde uygulandığını ileri süren Baltalarlı, ''Hastanemizde bir ilki gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Hastalarımız bu yöntemle daha kısa bir sürede sağlıklarına kavuşabilecekler. Özellikle yaşlı, çeşitli sistemik rahatsızlıkları olan, iyileşme problemi olabilecek hastalara bu yöntemi önermekteyiz. Bu yöntemle hastalarımız çok daha kısa bir sürede, normal hayatlarına dönebilmektedir. MİDCAB yöntemiyle yapılan ameliyat, son teknolojiye sahip olan hastanelerde ve alanında uzmanlaşmış bir ekip tarafından yapılmalıdır. Ege Bölgesi'nde ilk kez uygulanan bu yöntem hastanemizde uygun olan hastalarımıza, bundan sonra rutin olarak uygulanacaktır. Bu hafta aynı yöntemle ameliyat yapacağımız 3 hastamız daha var'' dedi.

    MİDCAB yönteminin kalp ameliyatı olan hastalar için avantajlı olduğunu belirten Baltalarlı, ''Yeni ameliyat yöntemi hastanın çabuk iyileşmesini sağlıyor. Göğüs kemiği kesilmediği için hastanın 2 ay boyunca yan yatmaması gibi bir zorunluluğu da ortadan kaldırarak hastaya bir rahatlık sağlıyor. İlk olarak 70 yaşındaki İbrahim Evren isimli hastamıza yaptığımız ameliyat çok başarılı geçti. Hastamız ameliyattan 8 saat sonra yürümeye başladı'' diye konuştu.





    Kalp ameliyatında hemen ayaklandıran yöntem Yorumları