Kulunç ağrısı boyna ve kola yayılabilir   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-18-2010 (12:29)   Son Mesaj: 10-18-2010 (12:29)    Cevap: 0    Gösterim: 2988  

    10-18-2010

    Kulunç ağrısı boyna ve kola yayılabilir

    Kulunç ağrısı boyna ve kola yayılabilir
    Özellikle sırt bölgesinde sıkça rastlanan kulunç (miyofasial), çoğunlukla kötü oturma pozisyonundan kaynaklanıyor. Boyna ve kola yayılma riski bulunan rahatsızlığın tedavisi mümkün.Halk arasında kulunç olarak da bilinen miyofasial ağrı, sık rastlanan kas ağrısı sebeplerinden birisi olarak gösteriliyor. Özellikle omuzların arka tarafında ve sırtta ağrılı, sert kaslara rastlandığını belirten uzmanlar, kuluncun bel ve bacak kaslarında beraber tüm kaslarda görülebileceğini ifade ediyor.

    Konya Fizikon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Uzman Dr. Ayşe Nur Tekin, ağrılı ve sert kasın bir tetik noktası bulunduğunu belirtiyor. Bu noktanın ağrısının çok şiddetli olduğunu dile getiren Tekin, bu noktanın üzerine basmakla ağrının boyun fıtığında olduğu gibi kola, bel fıtığında olduğu gibi bacağa yayılabileceğini vurguladı.

    UZUN SÜRE KÖTÜ POZİSYONDA OTURMAYIN

    Bu rahatsızlığa pek çok sebep zemin hazırlayabileceğini anlatan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Uzman Dr. Tekin, "Bilgisayar kullanırken, dantel örerken olduğu gibi uzun süre kötü pozisyonda durma ya da uygun olmayan bir yatış şekliyle oluşabilir. Kasları sıkıştıran sıkı kravat veya sıkı çorap lastikleri, ayakkabı bağı kasların kan dolaşımını bozarlar. Bel desteği bulunmayan mobilyalar bel kaslarında zorlama yaparak bel ağrısına yol açabilir." dedi.

    BESLENME ÖNEMLİ

    Kulunçlardan korunmak için beslenmenin önemli olduğunu dile getiren Tekin, "Vitamin eksikliği olan hastalar başka bir tedavi uygulanmadan sadece bunların takviyesiyle bile iyileşebilirler. Tiroid hormonu az salgılandığında kaslar hassaslaşır, tedavide öncelikle hormon eksikliği giderilir. Uyku bozukluları, vücutta enfeksiyon odağı, psikolojik bozukluk gibi durumlar varsa tespit ve tedavi edilmelidir." diye konuştu.

    TEDAVİSİ MÜMKÜN

    Günümüzde bu rahatsızlığın çok çeşitli tıbbi yöntemlerle tedavi edilebildiğini bildiren Tekin, şu bilgileri verdi, "Bu hastalara fizik tedavi, kinezyo bantlama, ESWT, ağrılı nokta enjeksiyonu, ozon tedavisi, ozon sauna çok iyi gelmektedir."

    ZEDHABER-KONYA





    Kulunç ağrısı boyna ve kola yayılabilir Yorumları