İhtiyaç seyyar kuvözü icat ettirdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-13-2010 (11:30)   Son Mesaj: 10-13-2010 (11:30)    Cevap: 0    Gösterim: 719  

    10-13-2010

    İhtiyaç seyyar kuvözü icat ettirdi

    İhtiyaç seyyar kuvözü icat ettirdi
    Konya Dr. Faruk Sükan Doğum Hastanesi yetkilileri, kuvözde nakli gereken yeni doğanlar için seyyar kuvöz yaptı.Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi"nde yeni doğan bebeklere seyyar kuvöz hizmeti verilmeye başladı. Başhekim Dr. Adnan Tekin, yeni doğan bakım servisinde en önemli hizmeti erken doğan bebeklere verdiklerini belirtti.

    Hayati tehlikesi bulunan bu bebeklerin soğuktan ve oksijensizlikten etkilenebildiğini dile getiren Tekin, "Bu bebeklerin transport kuvöz dediğimiz nakliye kuvözleri ile taşınması çok önemli bir problemdi. Taşınan kuvözlerimiz daha evvelden ayakları olmayan düz kutu tarzlı kuvözlerdi. Bunlar da taşınma sırasında hasta güvenliği için riskliydi, düşürülme tehlikesi vardı. Hem de taşımada gecikmelere yol açarak hastanın daha kısa sürede taşınmasına engel oluyorlardı. Buna yönelik piyasada yapmış olduğumuz araştırmada ayakları olan tekerlekle taşınabilen kuvöz olmadığını gördük. Bir araştırmaya yöneldik. Var olan katlanabilen ambulans sedyeleri ile kutu tarzı olan sedyeleri bir implant vasıtasıyla entegre olabilecek şekilde birbirlerine monte ettik. Hızlı olabilen kolay taşınabilen ayakları olan katlandığında ambulansa kolayca konabilen ve kilitlenerek güvenli bir şekilde kuvözün taşımasını sağlayabilen bir sistem oluşturduk. İki aydır güvenle kullanabiliyoruz"" diye konuştu.

    Başhekim Tekin, artık taşınabilen tüm prematüre ve yeni doğan yoğun bakımlık vakalar bu kuvöz ile taşınabildiğini kaydetti.

    ZEDHABER - KONYA





    İhtiyaç seyyar kuvözü icat ettirdi Yorumları