112 çalışanlarını tiyatrocular test edecek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-10-2010 (11:27)   Son Mesaj: 10-10-2010 (11:27)    Cevap: 0    Gösterim: 556  

    10-10-2010

    112 çalışanlarını tiyatrocular test edecek

    112 çalışanlarını tiyatrocular test edecek
    Tiyatro Sanatçısı Çetin Azer Aras ile anlaşarak, 112 çalışanlarına 'ses tonu nasıl ayarlanır? Panik içindeki bir kişi nasıl yatıştırılır?' eğitimleri veren Sağlık Bakanlığı, ikinci aşamaya geçti.Bakanlığın anlaşacağı tiyatro sanatçıları, vatandaş gibi 112'yi arayarak, çalışanları test edecek. Testten geçemeyenler, yeniden eğitime alınacak.

    Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, Cihan'a yaptığı açıklamada, 112'nin çalışma kalitesini artırmak için tiyatro sanatçısı Çetin Azer Aras'dan danışmanlık hizmeti aldıklarını söyledi. 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde çalışanlara eğitim verildiğini belirten Çom, "Nasıl konuşulur? Stresle nasıl başa çıkılır? Ses tonu nasıl ayarlanır? Hangi sözlerle hangi yönlendirmelerle panik içinde olan kişinin paniği yatıştırılarak, ondan doğru adres bilgisi alınır? Bunlar gibi bir takım mesleki işlemlerle, rol model eğitimi ile alakalı eğitimler yaptık. Bu eğitimler devam edecek." diye konuştu.

    Bundan sonra 112'leri test etmeye başlayacakları bilgisini veren Çom, bu kapsamda yine tiyatro sanatçılarından destek alacaklarını söyledi. Çom, şöyle devam etti: "Anlaşma yapılacak tiyatrocular, hastaymış gibi Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nü arayacak; sarhoş numarası yapacak, bir başka sefer yabancı turist numarası yapacak. Ayrıca, panik içinde anne numarası yapacak olan sanatçılar, bir başka sefer, konuşamayan bir vatandaş numarası yapacak. Mesela arayacak birisi, tahrik ederek, sinirli bir şekilde konuşacak. Karşıdaki kişi ne yapacak? 'Sen bana ne hakla bağırıyorsun' mu diyecek? Böyle dememeleri konusunda eğitiyoruz. Yoksa daha sakin mi konuşacak? Böyle, bizim verdiğimiz eğitimlerle istediğimiz yönlendirmeyi yapabiliyorlar mı, doğru müdahale edebilecekler mi, bunları ölçeceğiz."

    Bu testlerin 2011'de başlayacağını ve 1 yıl boyunca süreceğini belirten Çom, başarısız olduğu tespit edilenlerin yeniden eğitime alınacağını aktardı.







    112 çalışanlarını tiyatrocular test edecek Yorumları