96 ninenin kangren ayağı kurturıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-09-2010 (11:31)   Son Mesaj: 10-09-2010 (11:31)    Cevap: 0    Gösterim: 564  

    10-09-2010

    96 ninenin kangren ayağı kurturıldı

    96 ninenin kangren ayağı kurturıldı
    Kalp damar cerrahi uzmanı Doç. Dr. Yusuf Kalko, damarı tıkanan 96 yaşındaki Nadiye Akay'a, ''minimal invaziv damar cerrahi'' yöntemiyle, kendi damarını naklettiklerini belirterek, bu sayede hastanın ayağını kurtardıklarını söyledi.Bahçelievler Medical Park kalp damar cerrahi bölümünde görev yapan Doç. Dr. Kalko, AA muhabirine yaptığı açıklamada, minimal invaziv damar cerrahi yöntemiyle, diyabet hastası olan ve kalp yetmezliği bulunan 96 yaşındaki Nadiye Akay'ın ağrılarını dindirerek sağlığına kavuşturduklarını belirtti.

    Akay'ın yaşının ileri olması nedeniyle çeşitli hastanelerde ameliyata alınmadığını belirten Kalko, şöyle devam etti:

    ''Hastanın sağ bacağında kangren başlangıcı vardı. Hemen ameliyata almamız gerekiyordu. Lokal anestezi sayesinde ameliyat sırasında hastanın durumunu anında takip ettik. Buradaki en önemli nokta, hastayla konuşmak. Bilincini açık tutmak. Bu sayede ameliyat sırasında sonucu görebildik. 96 yaşındaki hastamız, daha ameliyat sırasında ağrısının dindiğini söyledi ve kendisinden aldığımız damarı, tıkalı olan damarın yerine taktık. Hastanın o damarı yenilenmiş oldu.''

    Bu tedavi sayesinde, hastanın yoğun bakıma girmediğini ve kalp krizi riskini en aza indirdiklerini kaydeden Yusuf Kalko, yüksek riskli hastaların hayatlarını kurtardıklarını bildirdi.

    Kalko, yaşlı kişilerin ağrıları olduğu zaman geçiştirilmemesi gerektiğini ve uzman bir doktora tedavi ettirilmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

    Nadiye Akay'ın kızı Emine Karaca ise annesinin 20 gündür ağrıları bulunduğunu dile getirerek, ''Çeşitli hastanelere gittik, kimse bu ameliyata yanaşmadı. Annemin ayağı mosmordu. Şimdi ayağı kurtuldu'' dedi.

    Nadiye Akay ise ameliyattan önce çok fazla ağrısının olduğunu, operasyondan sonra ise ağrısının kalmadığını belirtti.





    96 ninenin kangren ayağı kurturıldı Yorumları