Stresin düşmanı olan yemiş   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-06-2010 (02:30)   Son Mesaj: 10-06-2010 (02:30)    Cevap: 0    Gösterim: 635  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

    10-06-2010

    Stresin düşmanı olan yemiş

    Stresin düşmanı olan yemiş
    Günlük yaşantınızda stres sağlığınızı etkiliyorsa, ceviz yemenin tam zamanı. Çünkü, bilim adamları cevizin stresle savaşmaya yardım ettiğini belirlediler."Journal of the American College of Nutrition" isimli dergide yayınlanan çalışmaya göre, araştırmacılar laboratuarda yaptıkları deneylerde beslenmesinde ceviz ve ceviz yağı tüketenlerin dinlenmiş kan basınçlarının düştüğünü ve kan basıncının strese daha iyi yanıt verdiğini belirlediler.

    Bunun önemli olduğunu söyleyen uzmanlar, "Günlük yaşamda tüm strese yol açan nedenlerden uzaklaşamıyoruz. Bu çalışma bize beslenme değişikliğinin strese karşı vücudumuzun daha iyi yanıt vermesini sağladığını gösterdi" dediler.

    Ayrıca, C-reaktif proteinini de düşüren cevizler kardiyovasküler hastalık riskini de azaltabiliyor. Zengin bir lif, antioksidan ve doymamış yağ asidi kaynağı olan ceviz özellikle alfa linoleik asit ve Omega-3 yağ asitleri içeriyor.




    yabanGülü bunu beğendi.



    Stresin düşmanı olan yemiş Yorumları