Aile hekimliği ile ilgili yönetmelik değişikliği   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-29-2010 (13:27)   Son Mesaj: 09-29-2010 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 578  

    09-29-2010

    Aile hekimliği ile ilgili yönetmelik değişikliği

    Aile hekimliği ile ilgili yönetmelik değişikliği
    Aile hekimliğine geçen hekimler ile aile sağlığı elemanları, sözleşmelerinin sona ermesi durumunda sözleşme imzalamadan önceki görev yerlerine standart aranmaksızın atanabilecekler.''Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

    Bakanlığın yönetmelik değişikliğine göre, aile hekimi veya aile sağlığı elemanı olarak sözleşme imzalayan personelin kadroları, 5258 sayılı Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanunda belirtilen hakları saklı kalma kaydıyla, sözleşme imzaladıkları aile hekimliği biriminin bulunduğu aile sağlığı merkezine aktarılacak.

    Aile hekimliğine geçen hekimler ile aile sağlığı elemanları, herhangi bir nedenle sözleşmelerinin sona ermesi durumunda, talepleri halinde, sözleşme imzalamadan önceki görev yerlerine standart aranmaksızın atanacaklar.

    Hastanelerin nüfusa göre gruplandırıldığı yönetmelik değişikliğinde, toplam nüfusu 18 bin ve üzerinde olan ilçelerde faaliyet gösteren hastaneler EI Grubu İlçe Hastanesi, toplam nüfusu 9 bin ila 18 bin arasında olan ilçe veya yerleşim birimlerinde faaliyet gösteren hastaneler EII Grubu İlçe Hastanesi, toplam nüfusu 9 bine kadar olan ilçe veya yerleşim birimlerinde faaliyet gösteren hastaneler EIII Grubu İlçe Hastanesi olarak adlandırıldı.

    -BAZI HASTANE VE MERKEZLERİN KADROLARINDA DEĞİŞİKLİK-

    Yönetmelikle Eğitim Araştırma Hastaneleri, Devlet Hastaneleri ve Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin bazı kadrolarında da değişiklikler gerçekleştirildi.

    Buna göre, Kök Hücre Koordinasyon Merkezleri'nde bilgisayar alanında bir tekniker istihdam edilecek. Değişiklikle, merkezlerdeki hastane müdürünün Sağlık İdaresi Yüksek Okulu veya temel eğitimi idare, iktisat ve işletmecilik olan dört yıllık yüksek okul veya fakülte mezunlarından tercihen sağlık kurumları işletmeciliği konusunda yüksek lisans veya doktora yapmış olması, hastane müdür yardımcısının en az lisans mezunu olacağına ilişkin hükümler ise kaldırıldı.

    Diş Tedavi ve Protez Merkezleri'ndeki kadro standartları da yeniden belirlendi. Bu merkezlerden ünite sayısı 1-9 arasındaki merkezler, 1-5 ve 6-9 ünite sayılı gruplara ayrıldı. Merkezlerin genel kadro sayısında da artış gerçekleştirildi.





    Aile hekimliği ile ilgili yönetmelik değişikliği Yorumları