Doktorlar uyarıyor: Patlamış mısır zararlı!   Konuyu açan: beyza   İlk Mesaj: 02-18-2008 (18:46)   Son Mesaj: 02-18-2008 (18:46)    Cevap: 0    Gösterim: 1894  

    02-18-2008

    Doktorlar uyarıyor: Patlamış mısır zararlı!

    Patlamış mısır da en zararlılar listesindeki yerini aldı ve ölümcül akciğer hastalığına neden olduğu ortaya çıktı.

    Amerikalıların en sevdiği 'atıştırma'lardan biri olan patlamış mısır, nam-ı diğer popcorn, Türkiye'de de sinema tutkunlarının vazgeçilmezlerinden biri. Ancak patlamış mısır da kara listeye girdi ve akciğer hastalığına neden olduğu ortaya çıktı.

    Yapılan araştırmalar sonucunda, uzmanlar tereyağıyla yapılan bu lezzetli besinin özellikle mikrodalgayla hazırlanışını büyük bir 'tehlike' olarak nitelendiriyorlar.

    HASTALIĞA ÇAĞRI

    Mikrodalgayla pişirilen patlamış mısırı koklamanın bile çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığını söyleyen Dr. Cecil Rose, "Solunumda ciddi problemlere sebep oluyor. 53 yaşındaki bir hastam , durmadan patlamış mısır yiyordu. Kokusundan bile o kadar haz alıyordu ki daha sonra nefes darlığı çekmeye başladı." açıklamasında bulundu.

    TEREYAĞI VE DİASETİL

    Patlamış mısırı hazırlarken kullanılan tereyağı ve içindeki diasetil maddesinin akciğer hastalığına yakalanmada risk taşıdığını belirten doktorlar, mikrodalgayla ısıtılan veya pişirilen tüm yemeklerin de ciddi anlamda kanserojen madde içerdiği üzerinde duruyorlar.

    alıntı




    Doktorlar uyarıyor: Patlamış mısır zararlı! Yorumları