Doktor adaylarına simülatörlü uygulama   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-18-2010 (20:30)   Son Mesaj: 09-18-2010 (20:30)    Cevap: 0    Gösterim: 531  

    09-18-2010

    Doktor adaylarına simülatörlü uygulama

    Doktor adaylarına simülatörlü uygulama
    Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, mesleki becerilerini geliştirebilecekleri 'İyi Hekimlik Uygulamaları Merkezi'ne kavuşuyor. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde 'İyi Hekimlik Uygulamaları Merkezi'nin temeli atıldı.

    Çok az sayıda tıp fakültesinde bulunan İyi Hekimlik Uygulamaları Merkezinde tıp öğrencileri, gerçek hasta ile karşılaşmadan önce simülatör hastalar üzerinde uygulama yaparak 'iyi hekim' olmayı öğrenecek. İşadamı Sedat Çağlar tarafından yapılacak merkezin önümüzdeki yıl bitirilmesi planlanıyor.

    Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İyi Hekimlik Uygulamaları Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Tıp Fakültesi amfilerinin arka tarafında yapılacak merkezin temel atma törenine Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın yanı sıra işadamları, öğretim üyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

    Temeli atılan Merkezin, öğrencilerin iyi bir bir tıp doktoru olarak mezun olmalarında önemli bir işlev üstleneceğini bildiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Kılıçturgay, "Merkezimiz, öğrencilerinin mesleki berecilerini geliştirmede ve hasta ile iletişim kurmalarında, gerçek hasta ile karşılaşmadan önce sağlıklı pratik yapma konusunda önemli imkanlar yaratacaktır" dedi.

    "İNSAN HAKLARINA SAYGILI MUAYENE"

    Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz de, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması yolunda üniversitelerin büyük görevler üstlendiklerine işaret ederek, "Bu merkezin hizmete girmesinden sonra hasta ve insan haklarına aykırı muayeneler önlenmiş olacak. Bu nedenle Uludağ Üniversitesi şu anda çok önemli bir adımı atmaktadır. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edip, bu önemli adımı atmamızda bize destek olarak Sedat Çağlar'a çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, Bursa'daki işadamlarının eğitim ve sağlık alanında yaptıkları katkıların gurur verici düzeyde olduğunu dile getirdi.

    Merkez'in yapımını üstlenen işadamı Sedat Çağlar da, "İyi hekimliği sadece hekimlerden beklememek gerektiğini, hekimlere iyi hekimlik yapabilecekleri fiziki mekânları ve imkânları sağlamak gerekir. Biz de her şeyi devletten bekleme anlayışının doğru olmadığının bilincinde bu binayı inşa etmeyi kendimize görev bildik." dedi.

    İki katlı ve toplam 1500 metrekare kapalı alana sahip olacak 'İyi Hekimlik Uygulamaları Merkezi'nde, hasta Simülasyon laboratuvarları, OSCE sınav salonları, e-eğitim laboratuvarları, probleme dayalı eğitim tartışma salonları, elektronik değerlendirme laboratuvarları ve günümüz modern eğitim kavramının gerektirdiği bütün koşullara sahip olacak. Tıp Fakültesi eğitim birimleri ile de bütünleşecek olan bu alan, öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını giderecek ünitelere de sahip.





    Doktor adaylarına simülatörlü uygulama Yorumları