Kızlık zarı nedir? Kızlık zarı ne işe yarar?   Konuyu açan: senya12   İlk Mesaj: 09-05-2010 (23:45)   Son Mesaj: 09-05-2010 (23:45)    Cevap: 0    Gösterim: 1457  

    09-05-2010

    Kızlık zarı nedir? Kızlık zarı ne işe yarar?

    Kızlık zarı nedir? Kızlık zarı ne işe yarar?
    Kızlık zarının fizyolojik (işlevsel) görevi bugüne kadar tam olarak açıklanamamıştır ve genellikle özel bir görevinin olmadığı düşünülmektedir.

    Yine de bazı araştırmacılar ise kızlık zarının, mikroorganizma ve yabancı cisimlerin vajina içine girişini önlediğini ileri sürmüştür.

    Adli tabiplikte ise cinsel şiddete veya istismara maruz kalan çocukların tanısında kullanılmaktadır. Günümüzde kızlık zarının fizyolojik bir görevinden çok "sosyolojik bir fonksiyonu" vardır.

    Kızlık Zarı Yapısı
    Hymen, anatomik olarak vajinayı oluşturan ve "mukoza" adı verilen dokunun vajina girişini oluşturan doku kıvrımıdır. Yani kızlık zarı vajina içinde değil vajinanın hemen girişinde dudakların yaklaşık 1-1.5 cm içindedir ve küçük dudaklara bağlıdır.

    Kızlık zarı, bu yapısıyla dış genital oluşumlar içinde kabul edilmektedir. Dışarıya bakan ön yüzü "deri"ye, vajina içine bakan arka yüzü ise "mukoza"ya benzer.

    Kız çocukların hemen hepsine bulunan hymen çok nadir olarak doğuştan hiç bulunmayabilir. Çocukluk çağında daha sert olan doku ergenlikle birlikte östrojen hormonunun salınmasına bağlı olarak değişime uğrar ve esneklik kazanır.




    Kızlık zarı nedir? Kızlık zarı ne işe yarar? Yorumları