İlkyardım Hakkında   Konuyu açan: RouGe   İlk Mesaj: 06-07-2010 (21:44)   Son Mesaj: 06-07-2010 (21:44)    Cevap: 0    Gösterim: 741  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen RouGe

    06-07-2010

    İlkyardım Hakkında

    İlkyardım Hakkında
    Tanımı:
    Ani olarak hastalanan veya kazaya uğrayan kimseye anında, olay yerinde ve çevre imkanlarından yararlanılarak yapılan, tıbbi olmayan geçici müdahaleye İLKYARDIM denir.

    Tanı:
    Tanı için önce hasta ya da yaralının hikayesi öğrenilir. Sonra belirtiler ve bulgular saptanır.

    Anamnez:
    Hasta ya da yaralının şuuru yerinde ise kendisine ve yanındakilere soru sorularak olay hakkında bilgi alınır. Bunlar tanı ve tedavide önemlidir.

    Belirtiler:
    Belirtilerin saptanması oluşturulur. Hasta ya da yaralının kendisi tarafından hissedilen belirtiler arasında en önemli olan ağrıdır. Ağrının cinsi nedir, bir yerde mi oluşuyor, vücudun diğer bölgelerine etki yapıyor mu, ağrı devamlı mı, bulantı kusma var mı, kusma ile dışarı kan atılıyor mu, ağızda kuruluk var mı gibi sorular teşhise ve tedaviye yardımcı olur.

    Bulgular:
    Hsta ya da yaralının başından başlayarak tüm vücudu muayene edilir. Yara, morluk, kanama, kırık, görme bozukluğu gibi durumların olup olmadığı saptanır.

    Tedavi:
    Genel ilk yardım ilkeleri hatırlanarak yaralı ya da hasta için en uygun ilk yardım, zamanında ve zarar vermeden uygulanır. Yaralı ya da hastanın öldüğüne karar vererek ilk yardımı kesmeyiniz.

    alptraum bunu beğendi.



    İlkyardım Hakkında Yorumları